Spor oko polovnog automobila koštao je života državljanina BiH Šerifa G. (44) u njemačkom Blankenfeldeu (okrug Teltow-Fläming), nedaleko od Berlina, pišu njemački mediji. Šerif koji je radio je kao prodavač automobila u Teltow, život je izgubio u sporu oko polovnog automobila.  

U ponedjeljak malo iza 11 sati policija je primila poziv. Na drugom kraju linije bio je Bernd Scherler (Bernd Širler), 59-godišnji vlasnik obližnjeg lokala brze hrane, koji je obavijestio policiju da je počinio ubistvo u samoodbrani. 

Nekoliko patrolnih automobila odvezlo se do kuće na Dorfstrasseu. Bernd je dočekao je na vratima službenike i odveo ih u podrum svoje kuće. Tamo je policija otkrila tijelo državljanina BiH Šerifa G. Bilo je očigledno da žrtva ubijena vatrenim oružjem.

Dok su policajci ispitivali Bernda, na parkiralištu nasuprot kuće i poslovne zone okupilo se nekoliko Bosanaca koji su u rodbinskim vezama s ubijenim Šerifom.

Velike policijske snage su osiguravale mjesto zločina, dok je osumnjičeni odveden u Potsdam na ispitivanje. Policajci naoružani automatskim puškama imali su problema da smire ogorčene rođake, no tenzije su popustile poslijepodne.

Istražitelji nisu komentirali motiv ubistva. Na mjesta zločina rečeno je da je Šerif tokom vikenda u lokalu brze hrane sreo Bernda kako bi pregovarali o prodaji automobila. Rođaci su Šerifa posljednji put vidjeli u subotu.

– Nismo imali pojma gdje je. Trag mu se izgubio ispred kuće Bernda s kojim je proveo vikend, pregovarali su o auto dogovoru. Bio je to automobil za 40.000 eura- kazao jedan od okupljenih.

Iza Šerifa su ostali supruga i dvoje djece.

Osumnjičeni Bernd Scherler se pojavljivao na stranicama crne hronike u lokalnim medijima. U maju 2017. godine automobil VW Polo je uletio u njegov lokal, u trenutku kada je Bernd bio u svojoj kući. On je govorio o smišljenom pokušaju ubistva, no istraga je pokazala da je riječ o saobraćajnoj nesreći. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bio je to automobil od 40.000 eura / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.