Zvijezda „Granda” Andrija – Aki Marković otvorio je vrata svog doma u kojem živi već sedam godina. Pjevač kaže da najviše vremena provodi u kuhinji, a kako kaže, kuhanje ga smiruje.

– Volim da spremam kad god imam vremena. Kada sam nervozan obično kuham jer me to smiruje. Moj specijalitet su kuhana jela: grah, grašak, gulaš. Trenutno ne treniram, dok sam trenirao vodio sam računa o tome šta jedem, ali i sada jedem kvalitetnu hranu. Mislim da su muškarci bolji kuhari od žena, da imaju bolji osjećaj za hranu. Svakako žena treba da spremi neki obrok za muškarca, dok je on, recimo, na poslu.

Andrija u svom domu ima dva toaleta. Jedan za goste, a drugi za njega, a zvijezda „Granda” je na vratima kupatila stavio jasnu poruku svima koji žele da budu u njegovom životu:

– Na vratima mog kupatila piše na engleskom „Prati me ako možeš“, ali niko ne može da me prati. Obično kada se spremam pripreme započinjem upravo u kupatilu, pravim frizuru sebi pa nastavljam dalje. Zatim ispred velikog ogledala biram koje ću kombinacije obući.

Aki ne krije da se mlad osamostalio i da mu to prija jer zbog nastupa ima drugačiji bioritam od ljudi koji rade poslove čije radno vrijeme je vezano za dan. Veliki krevet u spavaćoj sobi upravo govori u prilog tome da su mu odmor i san jako bitni da napuni baterije. Iako mnogi dizajneri ne preporučuju da televizor bude u spavaćoj sobi, Aki se na to ne obazire.

– Kada uđem u spavaću sobu, obično sam jako umoran i jedva čekam da legnem i da se naspavam. Volim, takođe, da odgledam neki dobar film pred spavanje – kaže pjevač za Blic, a onda se našalio:

– U spavaćoj sobi pričam priče za laku noć.

Dnevna soba je za njega i mjesto gde se priča o ozbiljnim temama, te je pjevača na pitanje zbog čega ga neko vrijeme nije bilo u medijima, odgovorio:

– Nije me bilo dugo u medijima. Imao sam smrtni slučaj, ali ipak kada sam ga donekle prebolio nisam želio odmah da se vratim na scenu. Razlog za to je donekle što se kod nas dosta promijenio popularni muzički pravac i nisam bio siguran na koju stranu da odem. Sada sam siguran u kojem pravcu želim da idem, pa sam odlučio da se ponovo vratim u javnost i na scenu.

Pjevač je već godinu dana zaljubljen i sretan sa djevojkom koja se ne bavi javnim poslom. Ipak, iako mnogi pamte njegovo učešće u rijalitiju “Farma”, Marković ne vjeruje da bi se našao u ovim formatima rijalitija koji danas postoje:

– Bio sam u rijalitiju, ali današnji rijalitiji su dosta drugačiji nego oni nekada. Imao sam neke ponude koje nisam previše razmatrao jer nisam siguran da bih se snašao u rijalitiju. Ne sviđa mi se što u takvim programima dominiraju svađe – bio je iskren Aki, koji je takođe dao neki svoj zaključak o tome šta je zapravo potrebno imati i kakav je potrebno biti da bi uspio u takmičenju “Zvezde Granda”, u kojem se i on sam pojavio:

– Učestvovao sam u „Zvezdama Granda“, a da bi se uspjelo nakon završetka takmičenja, mora da se poklopi mnogo toga. Dosta toga je do publike i do toga šta publika želi, a to se iz godine u godinu mijenja. Mnogo bitnu ulogu igra faktor sreće. Moja nedavna pjesma „ Divlje noći“ je upravo zato modernija, zadovoljan sam kako je prošla jer broji skoro milion pregleda. Pozitivne kritike su mi svi uputili, kažu da je pun pogodak, što mi je jako drago.

 

Foto: Vladimir Živojinović

Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba