S obzirom na trenutno stanje pandemije korone virusa, nekoliko Bišćana odlučilo je boravak u kućama iskoristiti uradivši video i snimivši cover za pjesmu “Sviraj nešto narodno” koje u orginalu izvode Bišćanka Donna Ares i Halid Bešlić.

Ekipa u sastavu: Ajdin Kantarević – klavijature, Edin Imširović – gitara, Igor Pečenković – bubnjevi, Aldin Ibričić – gitara i vokali Faruk Pečenković i Nejra Karabegović napravili su video i snimili cover za ovaj hit u godini kada on slavi punih 20 godina postojanja.

Za aranžman i produkciju zaslužan je Faruk Pečenković, inače dugogodišnji Donnin prijatelj i saradnik, pa je tim povodom i okupio ekipu kako bi uradili nešto ovakvo.

Kako ističe ekipa, ovim su htjeli poslati direktnu poruku u ovim tmurnim danima izolacije: “Sviraj nešto narodno…”

A pored toga, vode se i riječima Donne: “Sviraj šta god, samo da je dobra muzika i uživaj sa najmilijima!”

S tim u vezi, donosimo cover i vjerujemo da ćete uživati slušajući ga.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.