Home Izaberi grad Bihać BISCANI.NET nakon 14 godina krunisan sa prestižnom značkom “blue badge”: Jedini verifikovani...

BISCANI.NET nakon 14 godina krunisan sa prestižnom značkom “blue badge”: Jedini verifikovani medij u Unsko-sanskom kantonu

22
0

Portal Biscani.net danas se pridružio nekolicini bh medija koji imaju verificirane facebook stranice, a jedini je medij u Unsko-sanskom kantonu sa plavom oznakom pored naziva.

Podsjećamo, Facebook je 2013. godine počeo verificirati profile i stranice kako bi korisnici mogli znati da li se nalaze na zvaničnoj stranici ili profilu nekog brenda, poznate ili javne ličnosti, grupe, medija i sl. Verificirane stranice imaju plavu oznaku pored naziva, kao i u rezultatima pretraživanja, odnosno gdje god se spominje stranica.

Jedan od strateških razloga zbog čega Facebook ima interes verifikacije online medija i političara u prvom redu je sprečavanje širenja lažnih vijesti u news feedu korisnika kroz veći doseg naloga i stranica koje su verifikovane.

Facebook je, između ostalog, proširio administraciju sa dodatnim mogućnostima za verifikovane stranice za upravljanje stranicom i njenim sadržajem te obogatio sa dodatnim alatima. Povećan je i doseg (reach) naših objava prema ukupnom broju fanova. Biscani.net danas broji 174.000 fanova i 187.000 pratitelja.

Hvala Vam što nas čitate!