Jučer je u sali Kulturnog centra održana konferencija za medije na kojoj su Armin Amidžić, direktor Turističke zajednice Grada Bihaća, Alen Zulić, direktor JU Kulturni centar Bihać i gradski vijećnik Zulfikar Handukić medijima predstavili ovogodišnji koncept čitave “Bihaćke zimske priče” i najpopularnije zabavne manifestacije unutar iste, koja ove godine zahvaljujući generalnom pokrovitelju nosi ime “Preminger Winter park”.
Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.
“Bihaćka zimska priča” projekat je Turističke zajednice Grada Bihaća kroz koji nastoji obogatiti kulturni, zabavni i ugostiteljski program tokom zimskih mjeseci i ponuditi sadržaj koji će učiniti da grad Bihać i u zimskim mjesecima pokuša uhvatiti turističko-ugostiteljski zamah.
Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.
– “BZP je naš pokušaj da u toku zimskih mjeseci koji su do sada u našem gradu bili realtivno nezanimljivi ponudimo program po uzoru na onaj ljetni koji smo ove godine objedinili u kalendarsko Bihaćko ljeto. Taj program čine sadržaji poput klizališta u centru grada, gurmanski i obrtnički bazar, novogodišnji malonogometni turnir, jedna humanitarna akcija, te bazar lijepih umjetnosti, ali i razne promocije knjiga, te najpopularnija manifestacija unutar Zimske priče, a to je Preminger Winter park sa 18 dana neprekidnog muzičkog programa. Uložili smo mnogo truda i napredak je vidljiv, međutim konačan cilj je da Bihaćka zimska priča traje od početka decembra pa sve do februara kada počinje obilježavanje rođendana grada što bi predstavljalo kulminaciju naše zimske ponude, a početak proljetne koja će trajati do maja kada ponovo kalendarski počinje Bihaćko ljeto. Naš grad zaslužuje i treba da živi 365 dana u godini i smatramo da je to uz konstantan rad i napredak moguće”, zaključio je Amidžić prezentirajući koncept BZP-a.