Bišćani u novu sezonu sa novim trenerom: Ćiro Blažević dolazi u Jedinstvo?

E. Hasanagić / biscani.net

Sportski mediji u Bosni i Hercegovini jučer su se raspisali o novom trenerskom angažmanu u bihaćkom Jedinstvu, a kako prenose, to bi najvjerovatnije trebao biti nekadašnji trener Reprezentacije BiH i tuzlanske Slobode – Miroslav Ćiro Blažević.

NK Jedinstvo je napravilo pravo čudo u drugom dijelu sezone i na kraju ostvarilo ostanak u Prvoj ligi FBiH. Iako od gotovo svih otpisani, Bišćani su u drugo dijelu sezone zaigrali sjajno i na kraju imali razloga za slavlje.

U razgovoru za portal faktor.ba, Ćiro je izjavo: “Do utorka bi se sve moglo znati. Moram imati garancije da imaju ekipu koja može izboriti povratak u Premijer ligu BiH, što im je želja. Jedinstvo je klub koji ima tradiciju, ali ne znam imaju li kapacitet i kadar da to pretvore u djelo. Uistinu, tenutno sam u fenomenalnoj formi. Nikad nisam bio bolji, ali moram imati i ekipu. Džaba mi je što sam najbolji, ako mi lavovi “crknu”. Znam kakvi su Krajišnici borci.”

Blažević je odavno bez trenerskog angažmana, a navodno nije isključio mogućnost dolaska u Bihać ukoliko bi se stvorila ozbiljna priča.

Jedinstvo je do opstanka vodio nekadašnji bh. reprezentativac Safet Nadarević, ali nije poznato da li će on i ostati na klupi tima iz Bihaća.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...