Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona i Emir Dautović predsjednik Sportskog saveza USK upriličili su danas prijem za Bišćanku Arijanu Vojić koja 18. novembra putuje u Tokyo, na Test turnir za Olimpijske igre, a potom u grad Kumamoto gdje će se odigravati Svjetsko rukometno prvenstvo za žene, a gdje će Arijana obavljati ulogu IHF Delegata.

Pored toga sto je Arijana Vojić na čelu JU Turističke zajednice USK , godinama uspješno gradi sportsku karijeru. Bila je aktivna rukometna igračica do 2005.godine, prvi ženski rukometni sudija u BIH do 2011.godine, prvi i jedini ženski rukometni delegat/kontrolor sa Europskom rukometnom kategorijom (EHF Delegate) od 2014.god te prvi i jedini rukometni delegat iz BiH sa Svjetskom rukometnom kategorijom (IHF Delegate) od 2018.god.

Iza nje su: Europsko rukometno prvenstvo u Švedskoj 2016 (žene seniori),Europsko juniorsko rukometno prvenstvo za žene u Sloveniji ‘2017’, Svjetsko juniorko rukometno prvenstvo za žene u Mađarskoj ‘2018’,Europsko rukometno prvenstvo u Francuskoj ‘2018’ (žene seniori),Svjetsko juniorsko prvenstvo za muškarce u Španiji ‘2019’,Finale Europske lige šampiona – DELO WOMEN'S EHF FINAL4, 2019

Usprkos činjenici da na ovim velikim takmičenjim nažalost nema rukometne selekcij BiH, zastava Bosne i Hercegovine se ipak vijori, upravo zahvaljujući Arijana Vojić, ističe premijer Ružnić koji se zhavalio ovoj uglednoj sportskoj aktivistikinji na promociji sporta i BiH na predstojećoj svjetskoj rukometnoj smotri.