Hana Piralić iz Bihaća, u konkurenciji mladih seniorki do 78kg, osvojila je titulu prvakinje Bosne i Hercegovine.

Piralić je članica Judo kluba “Una” iz Bihaća, a dbitnica je i priznanja za najuspješniju takmičarku šampionata u Istočnom Sarajevu, dok je u ukupnom poretku ženska ekipa bihaćkog kluba osvojila drugo mjesto.

U kategoriji do 70 kg srebro je uzela Džana Kovačević, a Hana Midžić je uzela treće mjesto u kategoriji do 48 kg.

Srebrene medalje u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji osvojili su Hana Midžić i Tarik Bećirspahić, dok su bronzane medalje osvojili Muhamed Mehmedović i Nataša Beronja.

Među osvajačima medalja u takmičenju dječaka i djevojčica bili su Sabina Raković i Bilgihan Yavuz iz Judo kluba “Una”, te Džan Durak iz Judo kluba “Sakura”.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.