U susret nam dolazi 36. Nivea Fashion Week Sarajevo u kojem ćemo imati priliku pogledati proljeće/ljeto kolekcije koje su nam spremili naši domaći dizajneri, kao i dizajneri iz inozemstva. Razgovarali smo sa modelom Lejlom Rodić o predstojećem modnom događaju.

“Posebno bih pohvalila organizatore koji ovu tradiciju čuvaju godinama i to u doba kada je jako malo kulurnih dogadjaja uspjeli su da čak napreduju, tako da će ovaj prestižni i jedinstveni modni event trajati za jedan dan duže nego što je to bilo ranije.”

Nivea BH Fashion Week Sarajevo započinje saradnju s Porsche Sarajevo, te će upravo oni biti domaćini na dane 02.04. i 03.04. dok će se ostala modna dešavanja na dane 04.04. i 05.04. održati u Zemaljskom muzeju Sarajevo. Po samim lokacijama možemo zaključiti da će to biti neki spoj prošlosti i budućnosti. Mnogo se veselim ovom dogadjaju iako još uvijek ne znam šta su nam sve dizajneri priredili, ali poznavajući talenat i trud naših dizajnera uvjerena sam da moje oduševljenje ni ovaj put neće izostati. Sama činjenica da će ovaj fashion week otvoriti Marko Feher (dobro zapamtite ovo ime) zvuči jako optimistično, tako da ako se po jutru dan prepoznaje onda bi ovo trebao biti dobar dan. On je radio i najavnu kampanju koja nosi naziv “Inovacija”.

bisca

Smatram da Bosna i Hercegovina ima mnogo talentovane dizajnere pa bi istima trebala pružiti i malo veću podršku. Pored Marka Fehera imat ćete priliku da vidite etablirane BH modne dizajnere, inostrane modne dizajnere iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Turske, kao i revije najpoznatijih svjetskih brendova XYZ Premium Fashion Storea i drugih. Svakako bih istakla i mlade neafirmisane dizajnere u sekciji “Perwoll New Generation”. To su uglavnom studenti ili neki mladji dizajneri koji su još uvijek na početku svoje karijere i mislim da je za njih ovo veoma značajan dogadjaj koji bi im znatno mogao pomoći u njihovoj daljnjoj karijeri.

Što se tiče samog kocepta fashion weeka kao tradicije koju sam spominjala maločas, mislim da moramo svi biti ponosni na samu činjenicu što je opstao sve ove godine a i na činjenicu što je mnogo pomogao kako dizajnerima tako i modelima da dalje napreduju “, izjavila je Lejla Rodić.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.