Bišćanka Šeherzada Delić među top tri najbolje političarke

Atvbl portal

U Izazovu “Koji si izbor Top tri političarke: Kutlešić ili Gandi?” gdje su se “okušale” dvije šarmantne dame, urednik Alternativne televizije Tatjana Brestovac i osnivač i urednik portala „COOL MAMA“ Željka Gajić, čitaoci portala atvbl.com su presudili glasajući za Snežanu Kutlešić Stević (63% od ukupnog broja glasova), a koju je u svojoj TOP tri listi najboljih političarki predložila Željka Gajić, dok su drugo mjesto odnijele Julija Timošenko i Šeherzada Delić.

Svijet se i ne može pohvaliti sa dominantim damama u svijetu politike.

Žene će reći da je ipak važniji kvalitet, dok je kvantitet za one sa jeftinijim kartama. A, šta konkretno dvije među njima – Tatjana Brestovac, urednik Alternativne televizije i Željka Gajić osnivač i urednik portala „COOL MAMA“ misle o politici kada su žene u pitanju i koje su tri najbolje političarke?

Tatjana i Željka su se brzo nametnule vlastitim intelektualnim sposobnostima i nezanemarivim šarmom svaka u svojoj branši, a kako su se snašle u formatu Izazova, odlučit će čitaoci portala Alternativne televizije u anketi.

Željka Gajić: “Legendarni citat Borisa Dvornika: ‘Neću politiku u svoju butigu!’ iz serije “Velo misto“, oduvijek je bio moj moto iako datira od prije mog rođenja. Kako sam dobila zadatak da izaberem tri najzanimljivije političarke. E, to već nisam mogla da odbijem. Pokušat ću apolitično da budem politički korektna i predstavim TOP tri dame u politici koje su prema simpatijama čitalaca atvbl pobrale simpatije:

1. Snežana Kutlešić Stević – majka, prijatelj, doktor kojeg pacijenti obožavaju. Zašto Snežana? Kao odbornica veoma je aktivno učestvuje u radu Skupštini grada Banja Luka, te za razliku od većine odbornika ne spava na sjednicama i ne skriva se. Osim što je uvijek besprijekorno dotjerana, nasmijana i plijeni energijom koja razoružava, poznata je po tome da voli da pomaže, a najviše je od svih nas uradila za osobe sa invaliditetom od kojih su mnogi digli ruke. Snežana im vraća dostojanstvo, promoviše ih, unapređuje im kvalitet života, organizuje modne revije, terapeutsko ronjenje itd. Sa posebnom pažnjom bavi se i djecom sa posebnim potrebama. Priznajte da vas malo grize savjest kad vidite da se ipak može svijet promijeniti. Ostat će bar kod mene upamćena kao političarko kojoj je stalo do ranjivih kategorija.

2. Julija Timošenko (za koju često napravim lapsus pa kažem Ševčenko, nakon čega slijedi prevrtanje očima od strane muškog roda je navodno radi o poznatom košarkašu – pardon fudbaleru). Ja tu i ne vidim neku grešku, jer oboje su iz Ukrajine. Zašto Julija ? Vikipedia kaže da je Julija bivša premijerka Ukrajine (čak dva puta je bila premijer) koja je nažalost završila u zatvoru zbog zloupotrebe položaja. Dok se advokati bave njenom odbranom danas je na mojoj top listi i to zbog frizure. Specifična “ debela ” pletenica koja se proteže skoro do čela obilježila je ovu političarku. Osim pletenice, Julija je uvijek obučena elegantno i podsjeća na likove iz Ane Karenjine.

3. Šeherzada Delić
Na trećem, ali ne manje bitnom mjestu nalazi se dama iz Bihaća, Šeherzada Delić. Zašto Šeherzada? Održala je kako mnogi kažu “Najbolji poslijeratni govor” upućen kolegama političarima kao kritiku na neodgovorno ponašanje prema građanima. Da li je bila iskrena ili ne nije moje da sudim, ali kritičko mišljenje je nešto što je jako potrebno našem mentalitetu. Šeherzada predstavlja intelektualce i sama je profesorica u Gimnaziji u Bihaću. Omiljena je među svojim đacima i sugrađanima. Nadam se da će biti inspiracija još nekim svojim kolegama i koleginicama u politici!

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...