Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović-Gadžo stala je uz organizatore prve parade ponosa u Sarajevu. Ona je na svom Facebook profilu objavila kako će 8. septembra biti uz LGBTI. 

– Iskreno i osobno, ja ne pripadam LGBTI populaciji po seksualnoj orijentaciji, ali uvijek ću se boriti za jednaka prava svih građana! Kao članica Komisije za sigurnost PD Parlamenta FBiH, pozivam sve policijske agencije i institucije da 8. septembra urade svoj posao na najvišem profesionalnom nivou. Građanima Sarajeva želim kazati da, ako želimo da naša Bosna i Hercegovina bude demokratsko društvo, onda je poštivanje ljudskih prava svih građana prvi korak ka tom cilju – napisala je Prašović-Gadžo. 

Ona je dodala i da građani BiH koji pripadaju LGBTI populaciji “ne trebaju i ne smiju u svojoj državi doživljavati diskriminaciju i živjeti u strahu”.

– Oni moraju uživati sva prava kao i svi drugi građani Bosne i Hercegovine.
Zato ću 8. septembra biti na paradi ponosa. Vidimo se – napisala je Prašović-Gadžo. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.