BIVŠI sportski direktor španjolskog prvoligaša Osasune Angel Vizcay priznao je namještanje dvije utakmice u razdoblju od 2012. do 2014., piše Marca.

Podsjetimo, Vizcay je jedan od jedanaestorice uhićenih u velikoj akciji španjolske policije protiv namještanja utakmica, korupcije i pranja novca, kada su, između ostalih, pali i kapetan Valladolida Borja Fernandez, bivši veznjak Leedsa Samuel Saiz i predsjednik Huesce Agustin Lasaosa. Suđenje za osumnjičene je počelo, a bivši direktor je priznao svoju krivnju.

Točnije, Vizcay je napomenuo da je platio 400 tisuća eura za pobjedu Osasune protiv Getafea 1:0 u sezoni 2012/13., a isti iznos uplatio je za 2:1 pobjedu Osasune kod Betisa u sezoni 2013/14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga tvrdi da je plaćao klubovima koji su se borili protiv Osasuninih protivnika u borbi za ostanak iz godine u godinu. 

Tako je 150 tisuća eura plaćeno Valladolidu za pobjedu protiv Deportiva i još 150 tisuća Betisu za pobjedu protiv Celte. 250 tisuća otišlo je Espanyolu za remi u jednoj utakmici, a 400 tisuća dobio je Betis za trijumf protiv Valladolida. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Bivši direktor španjolskog prvoligaša priznao da je namjestio sedam utakmica / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.