Simo Krunić, prijeratni fudbaler Željezničara, a poslije rata jedno vrijeme i trener u jeku koronavirusa u razgovoru za Žurnal prisjetio se detalja kada je zadnji put prije ovoga fudbal stao. To je bilo u maju 1992. kada je Željezničar trebao odigrati utakmicu s Radom.  

– Noć prije predviđenog termina za meč proveli smo u karantinu u hotelu Bristol. Došli smo na stadion uobičajeno ranije. I mi, i igrači Rada, spremali smo se da izađemo na zagrijavanje, ali nas je u tunelu zatekla pucnjava iz pravca Policijske škole na Vracama koja se nalazila 200 metara na brdu iznad stadiona. Gledali smo ka terenu, ali kako se paljba nastavila vratili smo se u svlačionice. Bilo nam je jasno da od utakmice nema ništa – prisjetio se Krunić. 

Nadao se da je fudbal samo kratko stao u Sarajevu, ali nije bilo tako.

– Niko od nas nije očekivao da će rat da potraje. Mislili smo da će brzo da se postigne primirje. Psihoza se, ipak, osjećala, strah i neizvjesnost uvukli su se među sve nas i nismo više razmišljali o fudbalu.

Ista stvar je i danas.

– Pandemija je zahvatila čitav svijet i najvažnije je da se širenje virusa što prije zaustavi. U ovom trenutku nije bitno da li ćemo i na koji način da završimo sezonu – poručio je.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bivši igrač Želje prisjetio se strahote na Grbavici 1992. / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.