Mladen Krstajić (45) bivši je izbornik srpske nogometne reprezentacije. Smijenjen je nakon velikog poraza u Ukrajini (5-0), nakon čega se nije pretjerano pojavljivao u javnosti. Ipak, Srbija još ima šanse za Euro.

Hrvatska reprezentacija igrat će s Engleskom i Češkom u skupini D na Euru 2020., a posljednji potencijalni protivnik je Srbija (mogući pobjednik play-offa uz Škotsku, Izrael i Norvešku). Srbi će k nama u skupinu ako izbore Euro preko dodatnih kvalifikacija Lige nacija. 

Ta je tema uvijek ‘vruća’, ali bivši izbornik Srbije smatra da će Hrvati imati ono što Srbi nemaju.

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

– Porazi su u sportu normalni, a mi sve gledamo tragično i negativno. Nažalost, nemamo jedinstvo i to mi smeta. Evo pogledajte Hrvate i kakvu su patriotsku podršku imali njihovi rukometaši. Srbi to nemaju – istaknuo je Krstajić u intervjuu za tamošnji ‘Sportski žurnal’ pa nastavio po srpskim navijačima:

– Apolitičan sam čovjek, politika me ne zanima, ali sam uvijek poštivao prvog čovjeka države. Pa tko ga je izabrao? Mi! Situacija u našem društvu je čudna. Kod nas sve sve koristi u svrhu politike. Čim je nešto loše u nogometu, napadnemo Nogometni savez Srbije – priča i dodaje primjere:

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

– Košarkaši izgube jednu utakmicu, ne osvoje medalju, odmah ne valja ni legendarni Saša Đorđević. Imamo najboljeg tenisača na svijetu Novaka Đokovića, a onda ga kudimo i omalovažavamo nakon jednog poraza. Idemo iz krajnosti u krajnost i to nije nikako dobro.

Podsjetimo, Hrvatska će prvu utakmicu igrati 14. lipnja protiv Engleske na Wembleyju, u drugom kolu ćemo 19. lipnja igrati protiv Češke u Glasgowu, a u trećem kolu 23. lipnja ponovo u Glasgowu.

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Bivši izbornik Srbije iskreno: Hrvati imaju jedinstvo, mi ne! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.