Punih osam godina Kobe Bryant i Shaquille O’Neal činili su najubojitiji duo NBA lige. Lakersima su donijeli tri naslova zaredom (2000.-2002.), sve je išlo kao po loju dok je funkcioniralo, ali kada je prestalo…

On i Shaq bili su nenadmašni, činilo se sve bajno i krasno, barem za javnost. No među njima dvojicom je kuhalo. Kobe je bio čovjek zaluđen košarkom, samo rad, rad i rad. A ta radna etika polako je postajala nepoznat pojam za robusnog centra. Sve više su se sukobljavali, Shaq je izlazio u klubove, jeo nezdravu hranu, a Kobe je trpio i trpio. 

Sve se raspuklo nakon poraza od Detroita u finalu 2004. godine. Više nisu mogli niti sjediti par metara udaljeni jedan od drugoga, Lakersi su morali nekoga trejdati i odlučili su se za Shaqa. Tako je pukla ta era koja je trajala od 1996. do 2004. godine. 

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Od tada se uvijek spominjalo to neprijateljstvo između njih, odbijali su pričati jedan o drugome i zapravo se još niti ne zna zašto je došlo do prekida tako dominantnog košarkaškog dua između dva prijatelja. 

Pune dvije godine trebali su im da se ispričaju jedan drugome, a to je prvi napravio pokojni košarkaš koji je pružio ruku Shaqu.

Isaiah Rider je košarkaš koji je od 2000. do 2001. dijeli svlačionicu s njima dvojicom u Lakersima te se okitio naslovom 2001. godine, a sada je ispričao jednu anegdotu vezanu uz Kobeja i O’Neala.

– Kada sam stigao u Lakerse Shaq mi je rekao: Ako uspiješ da se potučeš s Kobejem, čeka te 10.000 dolara u svlačionici. Sve po jedan dolar. Pomislio sam, ma dajte ljudi, igrajte košarku. Mislio sam da su ludi. Znao sam da bih izletio iz ekipe da sam podignuo ruku na tog čovjeka – kazao je Rider.

Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Bryant je bio užasno usredotočen na košarku, teško ga je bilo izbaciti iz takta, a robusni centar se trudio na sve načine to napraviti. Uostalom, zbog toga je njihova suradnja i prekinuta 2004. godine. 

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić – Bivši košarkaš Lakersa: Shaq mi je nudio novce da se potučem s Kobejem… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.