U svijetu je do sada od korona virusa preminulo više od 40.000 ljudi, a nažalost, među njima je i sve više sportaša i sportskih djelatnika. Prije dva tjedna preminuo je bivši predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz, a u Dakaru je tijekom utorka život izgubio bivši predsjednik Marseillea Pape Diouf (68).

Senegalac je neko vrijeme bio na respiratoru, ali nažalost više nije izdržao. 

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

– S velikom tugom saznali smo da je preminuo bivši predsjednik Pape Diouf. Pape će živjeti u srcima mnogih navijača Marseillea kao jedan od najvećih predsjednika. Želi poslati saučešće njegovoj obitelji i najbližima – poručili su iz Marseillea…

L’Olympique de Marseille a appris avec beaucoup de tristesse le décès de Pape Diouf.

Pape restera à jamais dans le cœur des Marseillais comme l’un des grands artisans de l’histoire du club.

Toutes nos condoléances à sa famille et ses proches.🖤 pic.twitter.com/w9KyE45JMA

— Olympique de Marseille (@OM_Officiel) March 31, 2020

Diouf je prvo radio kao novinar, kasnije kao nogometni menadžer, a 2005. godine je postao predsjednik kluba i na toj poziciji zadržao se do 2009. Klub je pod njegovim vodstvom živio i možda najljepše razdoblje u posljednjih 20 godina. Stavio je klub na stabilne noge, 2007. i 2009 osvajali su drugo mjesto u prvenstvu, a konačno godinu poslije stigao je i taj toliko očekivani naslov u francuskom prvenstvo. Diouf je prije toga otišao s funkcije, ali mnogi su taj naslov pripisali upravo njemu. 

Koliki je trag ostavio u francuskom nogometu dokazuje i naslovnica L'Equpiea.

– Naš Pape je mrtav…

Foto: l'equipe

 


Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić – Bivši predsjednik Marseillea preminuo je od korona virusa… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.