Prošlo je tačno 25 godina od kada je mirovni sporazum potpisan.
Švedski političar, diplomata i nekadašnji premijer Karl (Carl) Bildt na svom zviničnom Twitter profilu se oglasio povodom 25. godišnjice Dejtonskog sporazuma. Bildt je naglasio važnost sporazuma i njegove uloge u sprečavanju rata.

– Prošlo je tačno 25 godina od kada je mirovni sporazum za Bosnu i Hercegovinu potpisan u Dejtonu nakon gotovo četiri godine rata, nakon više od 100.000 stradalih, miliona raseljenih i protjeranih i nakon ogromih fizičkih destrukcija. I za sve izazove BiH, mir je pobijedio – napisao je Karl Bildt.

Izvor: Avaz

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.