Luka Lazukić, IT stručnjak, osuđen je na osam mjeseci zatvora uslovno, sa rokom provjere od tri godine zbog pr*bijanja supruge Nataše Bekvalac, javljaju srbijanski mediji.

Produžena mu je mjera zabrane prilaska Nataši Bekvalac dok se ne donese pravosnažna odluka.

Pjevačicin advokat Zoran Ateljević zadovoljan je presudom.

“Zadovoljan sam presudom. Ovim se potvrđuje da je moja stanka pred sudom govorila istinu i da je na njoj izvršeno krivično djelo – nasilje u porodici”, rekao je Ateljević.

“Ukoliko Lazukić u narednih tri godine ponovi ovakvo krivično djelo, onda se uslovna osuda opoziva i primjenjuje se kazna zatvora od osam mjeseci. Ova krivična sankcija je za Natašu satisfakcija.

Ona je ovom sudskom presudom zaštićeno lice. Ovo je takozvana nepravosnažna presuda i njegovo je pravo da se žali, ali ja imam osnovani razlog i vjerovanja da je presuda potpuno zakonski ispravna i pravedna. Ne samo u pojedinačnoj prevenciji, prema Nataši, već označava i opštu prevenciju – niko se ne smije više ponašati ovako kao što je Luka Lazukić”, rekao je advokat Nataše Bekvalac.

Podsjetimo, Luka Lazukić je 13. aprila prošle godine p*etukao Natašu Bekvalac u njenom stanu na Dedinju. Pjevačica se nakon toga javila u Urgentni centar u Beogradu, a dobro obaviješteni izvor rekao je tada:

“Luka je sinoć došao pijan kući i legao pored Nataše u krevet. Ona je zatim uzela njegov telefon i vidjela ljubavne poruke zbog kojih je među njima buknula svađa. Nakon verbalnog konflikta Luka ju je i p*etuka*”, rekao je izvor.