Ona divna groznica Lige prvaka polako raste… U Maksimiru, u Zagrebu, kod svih navijača Dinama, a to znači: na svim kontinentima!

Trener Nenad Bjelica javnosti je servirao najnovije informacije oko momčadi i pogleda prema uzvratu play-offa s Rosenborgom u Trondheimu na koji Dinamo ide sa jako lijepih 2-0 iz prve utakmice pred svojom publikom:

– Zdravlje igrača? Kucam u drvo. 24 igrača i tri golmana, svi zdravi i svi spremni! Oni koji manje igraju odigrali su jednu oglednu utakmicu sa Sesvetama da svi budu u natjecateljskom ritmu jer nakon gostovanja u Rosenborgu čekaju nas nove jako važne utakmice, a prva na redu bit će ona s Hajdukom i svi moraju biti spremni – počeo je Bjelica.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

– Vračaju se Moharrami i Andrić, razinu forme podižu novi igrači Pinto i Moubandje i sa svime time sam jako zadovoljan jer svi će nam oni itekako biti potrebni i važni kroz dugu sezonu.

Koliko igrača ćete voditi u Trondheim?

– U Norvešku idu 25-orica, 22 igrača i tri golmana. Trojica od njih na kraju neće biti u kadru. Naravno da onima koji nisu u kadru nije lako jer ne nastupaju na velikim utakmicama koje Dinamo igra, ali svi oni žive s momčadi i veliko je zajedništvo unutar moje momčadi, osjeti se pravi momčadski duh!

Idemo ih opet pobijediti!

Najavio je i laganu ‘redukciju igračke populacije’:

– Kadar se vjerojatno treba i malo smanjiti jer imamo po 3-4 igrača na nekim pozicijama, a to nam nije potrebno pa možda netko od njih ode na posudbu ili se čak možda dogodi i još kakav transfer.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Pred kamere je sjeo pet sati prije nego što će Norvežani na travnjak u svojoj Eliteserien.

– Gledat ćemo Rosenborgovu ligašku utakmicu sa Stabækom od 18 sati. Vjerojatno će odmarati dosta igrača, ali mi moramo prvenstveno razmišljati sami o sebi jer ako mi budemo onakvi kakvi smo bili u prvoj utakmici onda su šanse za Dinamo prolazak: velike.

Može li društvo iz Trondheima pokazati nešto novo u utorak kad vam drugi put stanu nasuprot?

– A mogu probati igrati malo više na ‘ho-ruk’ uz pomoć svoje publike. Fizički su stvarno moćni, ali ne vjerujem da će jako puno mijenjati. Pokušavaju prijetiti kroz kombinatoriku, na nama je da ih u tome onemogućimo. Ja vjerujem da ćemo mi biti vrlo hrabri pa, kao u Budimpešti, pokušati ne “samo” zabiti gol nego ostvariti pobjedu!

Kad te pohvali i Prosinečki..

Hvale vas sa svih strana, a valjda nema većeg komplimenta nego kad ga javno istakne ‘Veliki Žuti’.

– Veliki je i lijepi kompliment kad takva veličina kao što je Robert Prosinečki kaže da smo na tragu one njegove generacije. Sve je to rezultat rada mog stožera i mojih igrača, navijača, cijelog kluba… Jedni bez drugih ne možemo ništa ostvariti. Mi, unatoč svim komplimentima, moramo ostati skromni, a samopouzdani. Takvi ćemo biti i u utorak u Trondheimu.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Press-konferencija počela je temom koja ide i mimo Lige prvaka.

– Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da smo potpisali novi dugogodišnji ugovor sa Antoniom Marinom, igračem koji je od prvog dana otkad sam ja u Dinamu sa prvom momčadi. U prvoj mojoj utakmici Antonio je debitirao za Dinamo. On je naša sadašnjost i budućnost, jako ga cijenimo i Antonio Marin je jedan veliki projekt ovog kluba. Vjerujem da će se svojim radom nametnuti u jednog od najvažnijih Dinamovih igrača – rekao je Bjelica.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Zagrebački dečko živi svoj san

Marinu je tek 18 godina, ove sezone za Dinamo je istrčao četiri puta.

– Hvala šefu na lijepim riječima. Novi ugovor s Dinamom… Možete misliti koliko je to velika čast za jednog zagrebačkog dečka! Ostvarenje sna. Cijeli sam život tu. Nadam se da ću vratiti povjerenje u mene. Rosenborg? Neće biti lako u Norveškoj, ali idemo odraditi jednu mušku utakmicu, bacit se na glavu za Ligu prvaka. Dečki će sigurno dati sve od sebe – pričao je Dinamov teenager.

– Trener najviše inzistira na igri u obrani, da popravim defenzivu. Nadam se što većoj prilici i većoj minutaži, za to naporno radim. Da, prirodna mi je pozicija lijevo krilo, ali za igrat ću što god Dinamu treba. Liga prvaka mladih prošle sezone sa Igorom Jovičevićem na klupi bila je jedno predivno iskustvo – rekao je Antonio Marin.
 

Izvor: Danijel Vukušić / 24sata.hr