Klasični Dinamo. I kada je sve dobro, kada sve (izuzev korona virusa) funkcionira kako treba, u Dinamu u spremni sve uništiti u trenu. Ovoga puta nitko nije lišen odgovornosti, niti savjetnik iz Međugorja, niti njegov brat, niti Uprava kluba (čine ju Vlatka Peras, Krešimir Antolić i Amra Peternel), pa ni igrači. Treba biti realan, sada su zeznuli svi. Na uštrb kluba, na uštrb Dinama.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Nenad Bjelica uskoro će postati bivši. To je sasvim jasno, trener neće okrenuti leđa svojim suradnicima, ponajviše Reneu Pomsu i Martinu Mayeru, s kojima je od početaka gradio svoju trenersku karijeru. Dinamo je izabrao niske metode, tjeranja njegovih suradnika, kako bi i trenera stjerali u kut. I dali mu priliku da bira između časti ili novca. Prilično efikasno, ali i nemoralno.

A sve zbog velike otpremnine, koja može biti rekordna u povijesti hrvatskog sporta jer trener Dinama ima 1,2 milijuna eura neto godišnju plaću i ugovor do lipnja 2021. I sada je pitanje tko će prvi popustiti. Čini se da Dinamo neće, ipak je veliki novac u pitanju, Bjelica bi mogao kada prođu svi ovi problemi i ‘nogomet se vrati kući’. A do tada će još uzeti ‘što se može’.

Tužan će ovo biti kraj uspješne dvogodišnje suradnje, vremenskog perioda u kojem je Bjelica sa svojom momčadi pisao povijest. Osvajao trofeje, poslije 49 godina prezimio u Europi, bio i konkurentan u Ligi prvaka. Pitanje je što će do daljnjega biti s igračima. Ili će Bjelica ‘poginuti’ sam sa svojim pomoćnicima ili će i netko od njih nastradati.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

A rijetki će u drugim klubovima naći bolje uvjete. Igrači ovoga puta nisu osjetili trenutak, niti shvatili ozbiljnost situacije, što im ne ide na čast. U vrijeme kada je 170 tisuća ljudi prijavljeno na minimalac od 3200 kuna, oni su ostali pri svojoj odluci i nisu pristali na smanjenje plaće. Tu nisu ostavili prostora za pregovore, niti čelnicima kluba ponudili bilo kakav drugi modalitet smanjenja ugovornih rata, njihovo ‘ne’ bilo je prilično jasno.

Realno, Bjelica iza sebe ima rezultate, čovjek priča šest jezika, on će se već nekako snaći. I pronaći novu sredinu. Dugo je ‘u tišini’ ganjao izborničku funkciju, ali sada je jasno kako će Zlatko Dalić u reprezentaciji, zbog odgode Europskog prvenstva, ‘jahati’ još jedno, vjerojatno i dva ljeta, do SP-a. Aktualni trener Dinama tražit će mjesto u ligama petice ili u nekom drugom ozbiljnijem europskom klubu.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Najteže će sljedećih dana, tjedana, pa i mjeseci, biti upravi kluba i – Međugorju. Oni već dulje vrijeme nisu miljenici navijača, istih onih koji su posljednjih dana uspjeli javnost pridobiti na svoju stranu. Sada će i na njima rasti pritisak. Dinamo mora nastaviti normalno funkcionirati, promovirati mlade igrače, ali i imati rezultat. Uz sve to, vratiti pozitivnu atmosferu (koja je bila pod Bjelicom) na tribine. A ako nešto od ovoga krene po zlu, negdje zapne, njihova će ‘glava’ biti na udaru. Oni su ipak krenuli s rušenjem Bjelice.

Više saznajte na izvornom linku: Hrvoje Tironi – Bjelica do rekordne odštete, a onda želi u neku od liga petice! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.