DINAMO i Šahtar odigrali su 3:3 u utakmici 4. kola grupne faze Lige prvaka i tako podijelili bodove u ludoj utakmici na Maksimiru. Nakon utakmice, pred novinare je prvi izašao trener Šahtara. 

“Svima želim dobru večer. Nismo se imali čime pohvaliti po ulasku u utakmicu, ali imali smo inicijativu. Mi smo samo napadali, a Dinamo je onda iskoristio priliku i poravnao rezultat. Bilo nas je strah da se ne pogubimo u drugom dijelu. Gubili smo 3:1, a onda smo napravili dobre zamjene i uspjeli napraviti nemoguće. Pokazali smo ono što ljude privlači nogometu”, rekao je Castro na početku konferencije za medije. 

Zašto ste zamjene napravili tek nakon propuštenih prilika?

“Pa zamjene nisu potrebne kada je sve dobro, nismo htjeli mijenjati igrače i tjerati ih da se adaptiraju na novu situaciju ako nema razloga. Kad je bilo potrebno, napravili smo promjene”, istaknuo je Castro. 

Što se osjećali u trenutku kad je izvođen kazneni udarac za remi?

“Kad je donesena odluka, nastupio je VAR. Dečki su odlučili tko će pucati, a ja sam se prvi put u karijeri našao u situaciji da ne mogu gledati pucanje penala”, rekao je Castro i zaključio presicu. 

Nakon njega, pred novinare je izašao Nenad Bjelica i odmah krenuo u priču o VAR-u.

“Ne bih o tome što sam rekao sucu, to sad nije bitno. O VAR-u imam mišljenje. Vidimo vikendom i u tjednu koliko je loših procjena VAR-a, zbog toga sam protivnik. Imamo situaciju u kojoj imamo VAR i suca koji uvijek interpretira ono što vidi na njemu. Protivnik sam VAR-a, meni ne treba”, rekao je Bjelica na početku.

Dojam je bio da se većinu utakmice igralo u ritmu koji je odgovarao Šahtaru? Što se dogodilo u sudačkoj nadoknadi?

“Mislim da smo deset minuta do gola bili nervozni, taktički nas je Šahtar iznenadio zato što su Tyson i Marlos igrali na krilima. Branili smo se i kasnije nismo imali nikakav problem što se tiče sistema ili taktike. Moguće je da smo u prvoj utakmici bili malo bolji i da smo u obje zaslužili pobjedu. Osvojili smo i u ovoj, i u onoj utakmici bod koji nam daje šanse za prolazak dalje. Nogomet je to, protivnik izbacuje stopera, stavlja špicu, golman ide u napad. To dovodi do gužvi u kaznenom prostoru i onda se može dogoditi ono što se nama dogodilo. Nemam što prigovoriti dečkima, događa se”, rekao je Bjelica. 

Gledajući unatrag imate četiri sjajne utakmice. City u sljedećoj utakmici može osigurati prvu poziciju, a u idućem kolu igrate s Atalantom, opet utakmicu za prolazak. Hoće li vam biti teško motivirati igrače za utakmicu koju gotovo pa su već odigrali?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne treba igračima trener za ove utakmice kad je motivacija u pitanju. Mi znamo prednosti Atalante, oni su i danas pokazali da su odlična momčad. Ne radimo nikakve kalkulacije, mi samo želimo pobijediti Atalantu u Milanu”, rekao je Bjelica. 

Slijede vam dva jaka protivnika, mislite li da današnji remi ide u vašu korist? 

“Vidjet ćemo, mi u iduće dvije utakmice očekujemo šest bodova. Današnja utakmica Cityja pokazala je da su i oni ranjivi. Mi uvijek idemo na pobjedu”, naglasio je Bjelica. 

Da nije bilo VAR-a, danas bio bi dosuđen penal na Taisonu kojeg nije bilo, kako to komentirate? 

“VAR je za mene nepotreban, rekao sam to već. Svakog tjedna se uvjeravam u to gledajući utakmice. Ne znam što mogu dosuditi, a što ne mogu. Pogledajte samo talijansku ligu, vidite situacije u kojima VAR reagira kako kome odgovara. Nisam pobornik VAR-a, radije neka sudac pogriješi pa znamo da je sudac pogriješio i to je ljudski faktor. Igra se nogomet već 100 godina bez VAR-a pa možda i dalje”, ponovno je naglasio Bjelica. 

Želite li reći da bi ovakva situacija bila drugačije dosuđena? 

“Ne pričam danas o ovoj situaciji, govorim općenito. Ovo danas je bio jedanaesterac, bio bi to svejedno kazneni udarac i da nisu tražili penal. VAR je cirkus, prevedite im to.”

Za kraj je odgovorio na pitanje o usporedbi ovog remija Dinama s nekim kiksevima Dinama u novijoj povijesti kluba.

“Nemojte mi spominjati te tragične Diname koji su gubili utakmice jer to nije moj Dinamo. Ovo je prva i zadnja utakmica koju smo mi ovako izgubili”, zaključio je Bjelica. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr