Nogometaši Dinama u ponedjeljak su odradili i posljednji trening prije utakmice s Atalantom. Među igračima je vladala sjajna atmosfera, svi su nasmijani i prilično optimistični. Nenad Bjelica na press-konferenciji nije htio odavati sve tajne o sastavu, ali čini se kako sutra na San Siru neće biti nikakvih iznenađenja. Trener Dinama na raspolaganju nema tek suspendiranog Nikole More, a u kadar se u odnosu na utakmicu s Hajdukom vraćaju Ademi, Gojak i Gavranović.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Sada je sasvim sigurno, Dinamo će i ovoga puta istrčati s tri igrača u zadnjoj liniji (sustav 3-5-2); ispred Dominika Livakovića naći će se Theophile, Dilaver i Perić. Ta obrambena trojka treba ‘modrima’ osigurati dominaciju u skoku, ali i zatvoriti sve puteve prema svojim vratima. U veznoj liniji bit će Petar Stojanović, Luka Ivanušec, Arijan Ademi, Dani Olmo i – Marin Leovac.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Luka Ivanušec je nakon nekoliko sjajnih utakmica za Dinamo i Hrvatsku U-21 osigurao mjesto u početnoj postavi ‘modrih’, pa će u sredini terena zaigrati prije oporavljenika Amera Gojaka. Koji je potpuno spreman, ali koji će svoju priliku čekati s klupe. Arijan Ademi opet će stisnuti zube, kapetan Dinama posljednju je HNL utakmicu odigrao prije 52 dana, a u međuvremenu je odradio dva Šahtara, pa će i danas Atalantu.

BJELICA I PETKOVIĆ

‘San Siro? Maštali smo igrati tamo, može nas impresionirati’

Dinamo će opet u vrhu napada zaigrati s dva napadača, Bruno Petković će biti ‘sidrun’, dok će Mislav Oršić letjeti na sve strane. I taj bi dvojac, baš kao i u prvoj utakmici, trebao presuditi Talijanima. Atalanta bi trebala zaigrati u sustavu 3-4-2-1, a odlična je stvar što Gian Piero Gasperini ne može računati na stasitog napadača Duvana Zapatu. Njega bi trebao mijenjati Musa Barrow, a to je ipak – razina niže. 

TOLOI PRIJE DINAMA

‘U Zagrebu smo bili najgori ikad, sad nećemo tako griješiti’

Izvor: iz Italije: Hrvoje Tironi / 24sata.hr