Portland trejl blejzersi počeli su pripreme za novu NBA sezonu. Sa ekipom je i Jusuf Nurkić, koji trenira, ali se zbog teške povrede noge i operacije kojoj je podvrgnut krajem marta sigurno neće vratiti na teren do početka sezone u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi (start 22. oktobra), a vjerovatno i do kraja ove godine.

No, u redovima Blejzersa ne kriju da su oduševljeni stanjem u kojem se najbolji bosanskohercegovački košarkaš i njihov startni centar nalazi te vjeruju u njegov uspješan povratak na teren.

Treneri iz stručnog štaba Blejzersa su tokom ljeta radili sa Nurkićem za kojeg kažu da je u odličnoj formi.

– On je u gradu, trenira i šutira. Tačno je tamo gdje bismo željeli da bude – rekao je Nil Olši (Neil Olshey), generalni menadžer Blejzersa.

Olši je dodao da Nurkić trenira i šutira kao da igra krilnog centra, što bi znači da bi se Jusuf, nako što se vrati u rotaciju Blejzersa, mogao okušati i na novoj poziciji na terenu… Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.