Smrt bivše misice Dijane Milojković, pogodila je cijeli region.

Mlada djevojka, puna volje za životom, posebno je bila draga za osobe koje su joj bile bliske, a među njima i Isidora Bjelica koja boluje od iste bolesti kao što je bolovala i ona.

Isidora se emotivnom porukom oprostila od Dijane na Instagramu.

– Mila moja Di, prijateljice moja, zamoliću zbog tvoje hrabrosti, tvog srca, tvoje anđeoske duše novinare , koji su te toliko voljeli, kao i svako ko te poznavao, da slučajno ne napišu onu odvratnu frazu “da si izgubila bitku od opake bolesti”. U ovom životu, gdje smo svi samo prolaznici postoji samo jedna bitka – bitka za našu dušu, a ti si tu bitku kao Božija miljenica davno dobila i zato ti je dato takvo stradanje, anđele moj. Ti si imala više ljubavi u sebi nego bilo ko koga sam poznavala. Ti si mila moja, dobila sve bitke koje si vodila i za ljubav i dobrotu i hrabrost i čak si uspela svojim primjerom da razbiješ predrasude kako se nositi s najtežom bolesti. Uspjela si da daš ohrabrenje hiljadama nas koji se borimo s ovom pošasti i od kojih se traži da se sakrijemo u mišiju rupu i ćutimo da drugima ne budimo strah i ne remetimo sreću. Blistala si ljepša nego ikada kada ti je bilo najteže, herojski si iza osmjeha trpjela sve izdaje i osude koje mnogi oboljeli ovdje doživljava, a opet pričala si glasno i ponosno. Mila moja, načinom kako si nosila svoj krst nisi samo dobila bitku za hrabrost, ljubav, svoju prelijepu dušu, nego si dobila i bitku za sve nas oboljele da imamo pravo na život, na radost, na ljepotu, usprkos bolesti koja nam sve to oduzima. Volim te moja D. Volim te svim napaćenim srcem i divim ti se. Još osjećam čvrst dodir tvoje nježne, male ruke dok me držiš na onom zajedničkom božićnom snimanju kada smo obećale jedna drugoj da, ma kakve muke prolazile, nećemo dozvoliti da nam bolest i ljudsko zlo uzmu naš sjaj u očima i radost. Mila moja, u ovom surovom svijetu smo, neko kraće, neko duže, ali sa ciljem da osjetimo, razumijemo, postanemo ljubav, a ti si bila čista ljubav, hrabrost i ljepota. Ono što oni koji misle da je jedina mjera uspjeha koliko smo dugo ostali u ovom tijelu, ne razumiju je da ti nisi izgubila bitku, ti si mila moja, dobila sve bitke i to ne samo za svoju dušu, dušu nas oboljelih, već i onih potpuno nesvjesnih, koji misle da se bolest i smrt dešavaju nekom drugom. Onih koji su zbog tebe počeli drugačije da gledaju bolest. Ljepota bez dobrote je prazna ljuštura, a tvoja čudesna spoljna ljepota, bila je samo prozor tvoje natprirodno lijepe duše – napisala je spisateljica u oproštajnoj poruci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Mila moja Di, prijateljice moja, zamoliću zbog tvoje hrabrosti, tvog srca, tvoje andjeoske duše- novinare , koji su te toliko voleli, kao i svako ko te poznavao – da slučajno ne napišu onu odvratnu frazu “da si izgubila bitku od opake bolesti”.U ovom životu, gde smo svi samo prolaznici postoji samo jedna bitka – bitka za našu dušu, a ti si tu bitku kao Božija miljenica davno dobila i zato ti je dato takvo stradanje, andjelu moj… Ti si imala više ljubavi u sebi nego bilo ko koga sam poznavala..Ti si mila moja dobila sve bitke koje si vodila i za ljubav i dobrotu i hrabrost i čak si uspela svojim primerom da razbiješ predrasude kako se nositi sa najtežom bolesti … Uspela si da daš ohrabrenje hiljadama nas koji se borimo sa ovom pošasti i od kojih se traži da se sakrijemo u mišiju rupu i ćutimo da drugima ne budimo strah i ne remetimo sreću- blistala si lepša nego ikada kada ti je bilo najteže, herojski si iza osmeha trpela sve izdaje i osude koje mnogi oboleli ovde doživljava, a opet pričala si glasno i ponosno…Mila moja ,načinom kako si nosila svoj krst nisi samo dobila bitku za hrabrost, ljubav, svoju prelepu dušu nego si dobila i bitku za sve nas obolele da imamo pravo na život, na radost, na lepotu uprkos bolesti koja nam sve to oduzima – … Volim te moja D. volim te svim napaćenim srcem i divim ti se.Još osećam čvrst dodir tvoje nežne, male ruke dok me držiš na onom zajedničkom božićnom snimanju kada smo obećale jedna drugoj da ma kakve muke prolazile nećemo dozvoliti da nam bolest i ljudsko zlo uzmu naš sjaj u očima i radost…MIla moja, u ovom surovom svetu smo, neko kraće ,neko duže, ali s ciljem da osetimo,razumemo, postanemo ljubav.a ti si bila čista ljubav ,hrabrost i lepota.Ono što oni koji misle da je jedina mera uspeha koliko smo dugo ostali u ovom telu, ne razumeju je – da ne da nisi izgubila bitku -ti si mila moja dobila sve bitke i to lne samo za svoju dušu, duše nas wobolelih već i onih potpuno nesvesnih koji misle da se bolest i smrt dešavaju nekom drugom – koji su zbog tebe počeli drugačije da gledaju bolest – lepota bez dobrote je prazna ljuštura, a tvoja čudesna spoljna lepota bila je samo prozor tvoje nadnaravno lepe duše.

Objavu dijeli Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic)Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba