Općinsko vijeće Bosanskog Petrovca danas je održalo 3. Vanrednu  sjednicu, na kojoj je izabralo Bobanu Velagu za novu predsjedavajuću Općinskog vijeća.

Vijećnici su sa 13 glasova podržali prijedlog Saveza nezavisnih socijaldemokrata – SNSD – Milorad Dodik, da nova predsjedavajuća Općinskog vijeća Bosanskog Petrovca bude dvadeset sedmogodišnja ekonomistica Bobana Velega.

Izbor novog predsjedavajuća je nastupilo nakon što je Općinsko vijeće na 2. vanrednoj sjednici, održanoj 05. Maja, nakon dvomjesečnog zastoja u radu zbog političkih nesuglasica partija, smijenilo dotadašnjeg predsjedavajućeg Dušana Došene.

„Moj zadatak kao predsjedavajuća Vijeća biti će da radim na poboljšanju efikasnosti rada, intenziviranju kontakata između političkih subjekata koji participiraju u Opštinskom vijeću, a sve sa ciljem da zajednički nastupamo prema višim nivoima vlasti,  da bi ovoj Opštini osigurali više nego što do sada dobija“- rekla je  Bobana Velaga, novoizabrana predsjedavajuća Opština vijeća.

Do današnjeg izbora nove predsjedavajuće Velage, vijeće je vodio Haris Mešić zamjenik predsjedavajućeg vijeća, koji je danas predao dužnost novoj predsjedavajućoj koja će voditi za danas zakazanu 29. Redovnu sjednicu Općinskog vijeća Bosanskog Petrovca.

BOBANA VELAGA

Rođena 17.12.1988. godine, u Bihaću. Završila je Ekonomski fakultet na Univerzitetu u Bihaću, i stekla diplomu  Bachelor ekonomije, član je Saveza nezavisnih socijaldemokrata – SNSD – Milorad Dodik, sa čije je liste izabrana za vijećnika u Općinsko vijeće Bosanskog Petrovca, na Lokalnim izborima 2012. godine.

Izbor u Općinsko vijeće,  2012. godine,  prvi je politički angažman gospođice Velaga i do sada nije obavljala izvršne funkcije u bilo kojim nivoima vlasti.

IMG_1529

IMG_1534

IMG_1594

 

/Biscani.net