Još je jedna prepreka ostala na putu prema eliti. Dinamo je na korak od toga da sedmi u svojoj povijesti igra u skupini Lige prvaka. Veliki klub kakav je Dinamo, itekako će znati nagraditi svoje igrače ako izbace Rosenborg i izbore nastup među najboljima.

Naime, premije će biti itekako izdašne. Čelnici hrvatskog prvaka neće štedjeti. Ulaskom u posljednje pretkolo Lige prvaka, Dinamo je osigurao najmanje osam milijuna eura. Ulazak u skupine Lige prvaka donosi najmanje 15,2 milijuna eura.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Igrači koji su igrali najviše utakmica u pretkolima Lige prvaka, primjerice Dominik Livaković, Arijan Ademi, Petar Stojanović, Dino Perić, Mislav Oršić dobit će 100.000 eura bruto premija ako izbace Rosenborg.

Naravno da će bogato biti i nagrađene i druge važne karike koje Dinamo vode prema Ligi prvaka poput Brune Petkovića, Izeta Hajrovića, Danija Olma, Nikole More, Amera Gojaka, Marina Leovca, Marka Leškovića, Emira Dilavera… Kad su premije u pitanju, dakle, gledat će se broj nastupa i minuta u europskim utakmicama na putu prema skupini.

Ovakve bogate i izdašne premije, koje su igrači dogovorili s čelnicima kluba, itekako su zaslužene. Dinamo krupnim koracima grabi prema novom nastupu u Ligi prvaka. Do kraja prijelaznog roka vjerojatno će doći i još neka pojačanja.

Nenad Bjelica je istaknuo kako je Dinamo prolaskom u play off Lige prvaka ispunio svoj cilj. Osigurao je osam europskih utakmica, nastup u skupini Europske lige, ali naravno da bi ulazak u Ligu prvaka bio nešto posebno. To je velika želja.

Ako dinamovci budu igrali kao u Budimpešti, onda straha nema. I Norvežani će pasti. 

Izvor: Antonio Bevanda / 24sata.hr