Uhapšeni makedonski voditelj Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, traži da ga iz zatvora prebace u ludnicu, saznaje Kurir.

Izvor blizak istrazi velike afere “reket”, koja već danima potresa Sjevernu Makedoniju, ali i region, otkriva da je Jovanovski iz pritvora zaprijetio da će iznijeti krucijalne dokaze protiv sjevernomakedonskog premijera Zorana Zaeva ukoliko ga u naredna tri dana ne premjeste u zdravstvenu ustanovu.

– Ekipa Hitne pomoći svaki dan zbog njega dolazi u skopski zatvor Šutka. On se non-stop žali da mu nije dobro, ljekari ga redovno pregledaju, daju mu injekcije za smirenje… On je ovih dana poslao prijeteću poruku državnom vrhu Sjeverne Makedonije. On, naime, zapomaže da ga premjeste na psihijatrijsko odjeljenje bolnice i dao im je rok od tri dana da to urade, jer tvrdi da će u suprotnom iznijeti čvrste dokaze o umješanosti Zaeva i njegovih saradnika u višemilionsku korupciju – priča izvor iz Skoplja.

Afera “reket” i dalje kao cunami trese region, a sve su prilike da će istraga dovesti do državnog vrha Sjeverne Makedonije. Boki 13 je uhapšen zato što je reketirao biznismena Jordana Kamčeva, kojem je prvo tražio osam miliona eura, zauzvrat mu nudeći slobodu koju je trebalo da mu obezbjedi specijalna tužiteljica Katica Janeva, štićenica premijera Zaeva i voditeljeva drugarica.

Ipak, 20. februara ove godine kontroverzni voditelj je od biznismena dobio milion i po eura, a Kamčev je 4. marta oslobođen. Boki 13 je ubrzo uhapšen na graničnom prijelazu Bogorodica s Grčkom i još je u skopskom zatvoru.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba