Hrvatski boksač u poluteškoj kategoriji do 81 kilograma Luka Plantić prošao je prvo kolo olimpijskih kvalifikacija u Londonu.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Plantić (23) je podijeljenom odlukom sudaca (3-2) pobijedio Austrijanca Umara Džambekova, četvrtoga nositelja turnira. Plantić je nekadašnji juniorski viceprvak svijeta i prvak Europe, a za odlazak na OI u Tokiju trebaju mu još dvije pobjede u Londonu.

Hrvatski boksač od početka je krenuo agresivno i iznenadio mlađeg Austrijanca pa je skoro cijela prva runda prošla u znaku njegova pritiska. Plantić je išao prema naprijed, a Džambekov je uspio plasirati tek pokoji udarac iz kontre.

Druga runda donijela je obrat u kojem je Džambekov krenuo naprijed, ali Plantić je sjajno eskivirao, zadao nekoliko odličnih čistih udaraca te nanio ozbiljnu štetu protivniku.

Plantić je u trećoj rundi usporio, Austrijanac je bio bolji, no naš boksač uspio je napraviti dovoljno u zatvaranju meča da jednog od tri ‘podijeljena’ suca uvjeri u bolju izvedbu.

Ovom pobjedom itekako si je olakšao put do Tokija. U sljedećem kolu Plantić za dva dana ide na Armenca Gora Nersesyana, brončanog s posljednjeg Europskog prvenstva, koji je sudačkim prekidom u 1. kolu svladao Čeha Karela Holejšeka.

Ako ga savlada i izbori četvrtfinale, Luka će imati dvije prilike za plasirati se na OI budući da poraz u četvrtfinalu otvara još jednu priliku putem repasaža.

U Londonu danas boksaju i Toni Filipi (91kg) te Ivana Habazin (69 kg).

Više saznajte na izvornom linku: HINA, Boris Trifunović – BOKS, OI Sjajni Luka Plantić slavio u kvalifikacijama u Londonu! Čeka ga opasni Armenac / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.