Sinoć je u prepunom Domu kulture u Bosanskom Petrovcu prikazan kratkometražni film Enesa Hotića pod nazivom “Bol moje tišine”, rađen u produkciji Exit Medije. Projekciji su prisustvovali učenici OŠ “Ahmet Hromadžić”, a organizatori događaja bili su, pored petrovačkih škola, Islamska zajednica Bos. Petrovac i glavni imam Medžlisa IZ Bos. Petrovac Mirzet ef. Spahić, Savez bošnjačkih nevladinih organizacija na čelu s Mirsadom ef. Spahićem, dok je medijski sponzor bio Radio Bosanski Petrovac.

Projekciji filma prethodilo je obraćanje organizatora i autora filma publici, a prigodnim tekstom predstavila se i studentica odsjeka Socijalna pedagogija i duhovna skrb Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, Najda Ramić.

Nakon filma, predavanje na temu vršnjačkog nasilja i potrebe za prevencijom, ali i pravovremenim prijavljivanjem istog, održala je mr Dijana Sulejmanović, psihologinja s Univerziteta u Bihaću. Broj prijavljenih slučajeva vršnjačkog nasilja u proteklih godinu dana na području USK-a povećao se za 67%, a u periodu od 2013-2017 prijavljeno je 294 djela, odnosno 296 žrtava vršnjačkog nasilja i čak 397 počinilaca iz osnovnih i srednjih škola. Navedeni podaci odnose se samo na prijavljene slučajeve nasilja.

Izvor: D. Sulejmanović / Biscani.net