U toku je obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici. 11. juli je svake godine vrlo bolan dan za porodice žrtava, za preživjele, i sve one koji duboko osjete tugu kojim odiše svaka fotografija iz Potočara, što potvrđuje i objava efendije Sadmira Mustafića.

Jedna od onih fotografija uz koju nije potrebno pisati mnogo riječi je i fotografija mlade Nejre Lilić, koja je kleknula uz mezar svog oca Nijaza u akademskoj odori. Kako je napisao Mustafić, došla je reći svom ocu da je diplomirala.

“E moralni nitkovi, vi što ovo čitate, a šutite, prešućujete, poričete, negirate, skandirate, kako imate srca bolan?”, napisao je Mustafić iznad fotografije.

Podsjetimo, još devet nevinih žrtava genocida u Srebrenici danas će nakon 25 godina pronaći konačni smiraj. Usljed pandemije koronavirusa mnoge porodice iz dijaspore odlučile su da ove godine neće ukopati svoje najmilije.

U Memorijalnom centru u Potočarima do sada su ukopane 6.643 žrtve, a i dalje se traga za hiljadu osoba koje su stradale u gnusnom zločinu devedesetih godina.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.