Migranti u šumi Mikinovci iz Polja borave u divljem šatorskom naselju.

Također, u bivšoj fabrici EX Factory Velika Kladuša zbog nedovoljnog broja smještaja u kampu Miral, mnogi migranti borave tu i u okolnim napuštenim ili provaljenim objektima.

Ovo su zaista strašne i poražavajuće scene, slike i video koji pokazuju u kako teškim uvjetima žive ovi ljudi, a što se može vidjeti i na slikama koje je poslao slobodni novinar, naš saradnik Ademir Veladžić.

Apeli i pozivi nadležnim institucijama neće prestati i vjerujemo da će konačno odgovoriti profesionalno i urediti ovu oblast, koja najviše štete nanosi krajiškom narodu, ali je bolna i za same migrante.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.