Legendarni roker Bora Đorđević zatečen je smrću velikog prijatelja i kolege, a otkiva da je sa tragično preminulim Šabanom Šaulićem dijelio i iste strasti prema sportu.

Naime, malo je poznato da su ova dva muzička velikana poslovno sarađivali, kada je čuveni Bora Čorba kralju folka napisao tekst za pesmu “Prikrašću se tebi pod prozore”.

Pored toga, voleli su i da se druže, jer su gajili zajedničku ljubav prema pecanju i fudbalu.

“Veoma sam tužan i nesrećan što nas je napustio veliki umjetnik i veliki čovek Šaban Šaulić. Englezi kažu: “Kralj je mrtav, živjo kralj”, mi možemo samo da kažemo kralj je mrtav, jer ne vidim ko bi mogao da naslijedi neponovljivog i jedinstvenog Šabana Šaulića. Kad bolje razmislim, ne može se reći ni kralj je mrtav jer će Šaban vječno živjeti”, rekao je Bora i podsjetio:

“Imao sam tu čast da Šaban otpeva i komponuje moj tekst “Preskočiću tarabu i jarak”. Takođe, imamo i zajedničku strast – pecanje. Baš u Krčedinu smo se družili posredstvom našeg prijatelja Miloša. Igrali smo i fudbal zajedno za estradnu reprezentaciju protiv Italije. On i Miša Mijatović su igrali odlično”, sa setom je zaključio Đorđević i izrazio iskreno saučešće porodici.

.

.

.

Šaban je uvijek bio nasmijan: Mural sa likom legende narodne muzike osvanuo u Šapcu!

Šaban Šaulić je preminuo nakon udesa na auto-putu kod Bilefelda, kada je sam izašao iz smrskanog automobila i ušao u sanitet, a potom mu je od udarca pukla srčana aorta.

Od pjevača su se oprostile brojne poznate ličnosti, kao i prijatelji i kolege, a dokaz koliko su svi voljeli kralja narodne muzike je i mural koji mu je posvećen u Šapcu.

Naime, u Šabanovu čast, na stadionu FK Borca je pokojnom pjevaču oslikan mural, sa njegovim likom i muzičkim notama pored.

Podsjetimo, bilo je predviđeno da se neophodna papirologija završi do četvrtka, međutim, obdukcija je zakazana za 21. februar, tako da u ovom trenutku datum sahrane nije poznat.

Šerif Konjević u suzama: Šabana niko ne može zamijeniti

Vijest o smrti Šabana Šaulića koji je važio za kralja narodne muzike mnogo je potresla njegove kolege i prijatelje. Među njima je i pjevač Šerif Konjević koji nam je kroz suze kazao da Šabana niko ne može zamijeniti.
“Ja ga nisam poznavao, volio sam ga, svi me zovu jer znaju koliko smo bili povezani i kroz pjesme i kroz mnogo toga. Niko ga ne može zamijeniti”, kazao nam je Šerif Konjević kroz suze.

Podjećamo, Šaulić je poginuo jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Nesreća se dogodila na putu prema aerodromu, a u automobilu su zajedno s njim bile još dvije osobe koje su povrijeđene. Šaulić je bio na mjestu suvozača.

Noć prije udesa imao je nastup Bilefeldu.

Šabanu Šauliću na sahrani neće biti sveštenik: Svi detalji posljednjeg ispraćaja

Sin i kćerka tragično nastradalog pjevača Šabana Šaulića Sanela i Mihajlo Šaulić jučer popodne otputovali su u Njemačku da bi preuzeli tijelo svog oca, koje bi danas, najkasnije sutra, trebalo biti dopremljeno u Srbiju.

Prema saznanjima od izvora bliskog porodici pjevača Šabana Šaulića, koji je jučer rano ujutro umro nakon teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj, postoje dva načina da se njegovo tijelo dopremi u Srbiju, a dogovoreno je da to budu najbrži i najefikasniji, piše Pink.rs.

– Sanela i Mihajlo su tamo, svi su na vezi s njima. Postojale su dvije varijante – da tijelo danas bude dopremljeno kolima, a da se njih dvoje vrate sutra avionom. Međutim, kako sam čuo, ipak će i Šabanovo tijelo biti dopremljeno avionom, redovnim letom. Ne može još tačno da kaže kada će to biti, danas ili sutra… Trebalo bi, nadaju se, biti danas, samo ako uspiju da završe svu potrebnu papirologiju, znate, to su ozbiljne procedure sad tamo. Ali znam, i tijelo će biti dopremljeno avionom, također, avionom će se vratiti i Šabanova djeca – ispričao je izvor blizak Šaulićima, koji je odlično upućen u novonastalu situaciju.

Šaban Šaulić bit će sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a tačan datum sahrane će biti naknadno objavljen.

Iako je Šaban rođen u muslimanskoj porodici, u tom duhu, neće biti sahranjen po tim običajima, ali i ni po jednim drugim. Kako saznaju srbijanski mediji, bit će obavljena građanska sahrana, bez ijednog sveštenog lica.

Izvor: avaz.ba