Robert Omaljev, vanbračni sin Šabana Šaulića, angažovao je advokata i podnio zahtjev sudu s namjerom da i on učestvuje u ostavinskoj raspravi kao ravnopravan nasljednik pokojnog pjevača.

On je ovu odluku donio na nagovor sestre po majci, pišu mediji. Još uvijek se ne zna šta će Robert tačno potraživati na ročištu koje će biti održano u narednim mjesecima, ali se pretpostavlja da će zahtjevati podjelu novčane zaostavštine. Šabanovi nasljednici neće da pričaju o ovoj temi koja je za njih veoma bolna, s obzirom na to da je od smrti kralja narodne muzike prošlo svega šest mjeseci. Jedino je Hasan Dudić, pjevačev rođak, pristao da kaže o čemu se zapravo radi.

Roberta volim, on je sin mog pokojnog rođaka, ali nema moju podršku u tome što radi. Pouzdano znam da ovo nije njegova ideja, nego ga je njegova sestra po majci nagovorila da traži nasledstvo. Nije mi jasno zašto je pristao na to, a pričao je da ništa neće tražiti. Šta ima da dobije? Ne samo da neću da ga podržim nego ću pre da zaštitim moju decu Sanelu, Ildu i Mihajla. Neću dozvoliti da im ti ljudi, mislim na Robertovu sestru i familiju, otmu ono što im pripada Nije ispoštovao to što smo pričali, da ne kažem da me je slagao, ali tako je. Robert uopšte ne živi u svojoj kući, onoj koju su mu napravili Šaban i Goca, već stanuje kod nekog slijepog čovjeka. U njegovoj kući je sestra, ona mu ne da tamo da živi i hoću da se to zna. Ta žena sad hoće preko Roberta da dođe do Šabanovih para, ali neće moći tako. Ako Robert zaista nema od čega da živi, mogao je da pita mene za pomoć, ili Sanelu, Ildu i Mihajla, oni su zlatni ljudi i sigurno ne bi ostali imuni na to da im brat nema šta da jede! Ružno je s njegove strane da ovako postupa. Lično je Goca dala pare Robertovoj majci da napravi kuću za sebe i dijete, to je bilo još sedamdesetih godina. Ja o tome sve znam i mogu da posvjedočim, treba pravo govoriti. Vidim da sad mnogi komentarišu kako Goca nije dala Šabanu da bude u kontaktu s Robertom, a to su laži i izmišljotine. Šaban je mogao da viđa sina i da se čuje s njim kad god je poželio – rekao je on.

Izvor vijesti: Nina Novaković / azra.ba