Udruženje za cističnu fibrozu u BiH za cilj ima da pojedinačna borba svakog člana postane zajednička obaveza. Cistična fibroza se ubraja u skupinu rijetkih bolesti, pa se o njoj rijetko javno govori. Upravo iz tog razloga oformljeno je Udruženje za cističnu fibrozu BiH, koje se svakim danom zalaže da borba protiv te bolesti mora biti nadmoćnija u odnosu na ignoriranje problema.

– Udruženje za cističnu fibrozu BiH polako, ali sigurno dobija podršku javnosti, pa se i borba za svaki udah naših hrabrih mališana čuje sve jače i šire – navode iz ovog Udruženja.

Veliku ulogu u prepoznavanju problema cistične fibroze ima Džanan Musa, koji je zvanično postao ambasador Udruženja za cističnu fibrozu BiH.

USPJEŠNO ODRŽAN PRVI SASTANAK UDRUŽENJA ZA CISTIČNU FIBROZU U BOSNI I HERCEGOVINI 💫 U nedjelju, 27.09.2020.godine, u…

Gepostet von Udruženje za cističnu fibrozu u BiH am Montag, 28. September 2020

Nedavno je održan prvi godišnji sastanak Udruženja.

– Sastanku su prisustvovali roditelji iz skoro svakog Kantona u kojem imamo registrovane oboljele, tako da sa velikim zadovoljstvom i punim srcem možemo reći da smo nešto više od 2 i po sata, bez pauze, proveli u izuzetno radnoj atmosferi, te da smo odabranom tematikom i razmjenom iskustava i mišljenja nadmašili očekivanja mnogih – saopćeno je iz Udruženja.

Na sastanku su također prisustvovali i ljekari koji su svojim zalaganjem zaslužili veliku zahvalu i priznanje svih članova Udruženja.

– Pored roditelja, sastanku su se odazvali i ljekari različitih specijalističkih pozadina i velikodušno dali svoj doprinos u našoj namjeri da definišemo konkretne smjernice za unapređenje protokola liječenja oboljelih od cistične fibroze na području Federacije BiH – navodi se u saopćenju.

Sastanak je svojim prisustvom uveličao i ambasador Udruženja, Džanan Musa, sa željom da lično čuje životne priče i svakodnevne probleme oboljelih i njihovih porodica.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.