Borenović: Da ima odgovornosti i morala, Lukač bi danas podnio ostavku

N1

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović oglasio se povodom pres koneferencije ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, na kojoj je Lukač kazao da je Davor Dragičević bježao autom kroz Banjaluku te da je priveden radi davanja izjave.

„Da ima imalo odgovornosti i morala, Dragan Lukač bi danas podnio ostavku na mjesto ministra unutrašnjih poslova, umjesto što drži konferencije za medije pune neistina i obmana, što je svojstveno njemu i njegovim podređenim“, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

Smatra da Lukačeva riječ već odavno ništa ne znači.

“Ali posebno danas kad ne može da demantuje fotografije, snimke, niti narod koji je juče u Banjaluci podržavao zahtjev za istinom i pravdom, a na svojoj koži osjetio silu koju je na njih Lukač poslao“, dodao je Borenović.

Borenović je kazao da jučerašnjih događaja ne bi ni bilo da su MUP RS i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka radili svoj posao:

„Nisu riješili slučaj ubistva Davida Dragičevića, niti 9 mjeseci imamo ikakvog pomaka. Ljudski je da ljudi koji žive ovdje traže istinu i pravdu, žele da se osjećaju sigurno i da vrate povjerenje u institucije“.

Borenović je podsjetio Lukača na Ustav Republike Srpske i član 25 koji garantuje slobodu misli, opredijeljenja, svijesti i uvjerenja, kao i javnog izražavanja mišljenja, te član 32 Ustava kojim je zagarantovana sloboda izražavanja mišljenja o radu državnih organa i da niko zbog toga ne smije snositi odgovornost:

„Kao ministar unutrašnjih poslova, on bi morao poznavati Ustav i ne bi smio dozvoliti da se na najbrutalniji način guše osnovna ljudska prava i slobode. Nažalost, sve što Lukač čini suprotno je od prava, slobode i demokratije“, zaključio je Borenović.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...