Borenović i Govedarica potpisali ugovor sa narodom

vijesti.ba

Odnos prema narodnom novcu mora biti mnogo odgovorniji nego što je to bio do sada, budžet ću prepoloviti, i ne treba mi budžet kao današnjem predsjedniku Republike Srpske, poručio je kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika RS Vukota Govedarica.

„Ne treba mi 17 savjetnika, jer ako predsjednik Vučić ima 7 savjetnika znači da predsjedniku Republike Srpske ne treba 17, i to stoji i ugovoru koji potpisujem“, rekao je Govedarica novinarima nakon potpisivanja „ugovora“ sa Branislavom Borenovićem i kandidatima PDP-a na štandu SDS-a u parku „Petar Kočić“ u Banjaluci .

Govedarica je naglasio da će samo odgovorni i najugledniji imati priliku da obavljaju najodgovornije funkcije.

„Moji prijatelji i ja tražimo šansu da pokažemo šta možemo i kako na jedan odgovoran način se treba odnositi prema sopstvenom narodu“, rekao je Govedarica.

On je najavio da će sve ono što je napisano u ugovoru zajednički raditi sa Branislavom Borenovićem kao predsjednikom PDP-a, ali i kao građaninom Republike Srpske.

„On ima pravo da od mene očekuje da izvršim ono što stoji u ugovoru“, rekao je Govedarica.

O „ugovoru sa narodom“ Govedarica je istakao da je to garancija da ono što misli i govori da ću to i da uradi.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izrazio je zadovoljstvo jer je, prema njegovim riječima, kao građanin Banjaluke i Srpske zajedno sa svojim sugrađanima koji su prvi među jednakima na listi PDP potpisao ugovor sa novim predsjednikom Republike Srpske koji je u potpunosti saglasan i sa onim što PDP želi da uradi u RS.

„Program obnove Republike Srpske je dobrim dijelom sadržan u ovim ugovornim obavezama, kao i stavke koje su izuzetno važne i koje govore da će Republika Srpska biti mjesto u kojem vrijedi živjeti“, poručio je Borenović.

On je napomenuo da ključne stvari koje su dominantne u ovom ugovoru, a koje je veoma važno spomenuti, je da će se ići sa zakonom o porijeklu imovine koje će kao predsjednik Republike Srpske Vukota Govedarica predložiti.

„Najstručniji i najodgovorniji vodiće Javna preduzeća i Srpsku, a Srpska će biti otvorena za sve dobre ljude i nove investicije i novi privredni razvoj“, rekao je Borenović i dodao da se zajedno sa stranačkim kolegama obavezao da će to sprovoditi u djelo.

„Ugovor će dobiti svoje trajno mjesto jer nas on obavezuje da ćemo odgovorno, ozbiljno i stručno, onako kako to treba raditi u interesu Republike Srpske“, kazao je Borenović.

On je izrazio očekivanje da će 350.000 građana u Republici Srpskoj potvrditi „ugovor sa narodom“ 7. oktobra i Vukota Govedarica kao pobjednik biti predsjednik svih građana Republike Srpske.

„ A mi ćemo Republiku Srpsku zajedno sa Vukotom voditi na put stabilnosti, razvoja, sigurnosti i jednakosti za sve njene građane.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...