Bosanac Senaid Išerić preminuo u Igalu nakon što je spasio muškarca koji se utapao

klix.ba

Bosanac Senaid Išerić iz Ilijaša preminuo je u nedjelju, 26. augusta, u herojskom činu spašavanja mladića od utapanja u moru. Tragedija se dogodila u crnogorskom Igalu.

Išerić je bivši vojnik Oružanih snaga BiH i bio je sekretar Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš. O njemu su svi imali samo riječi hvale.

“Ostali smo bez velikog čovjeka i prijatelja, bez velikog druga i borca. Dragi naš druže, dragi prijatelju, nijedna riječ u ovom momentu ne može da opiše tugu niti prenese osjećanja koja se u ovom momentu isprepliću, od ljutnje što se to desilo tako, do beskrajne tuge jer smo te izgubili. Hvala ti za sav tvoj rad, za tvoje beskrajno zalaganje, za tvoju nesebičnost i tvoju požrtvovanost! Hvala ti za svaku tvoju pomoć, za svaku lijepu i toplu riječ, za napredak našeg udruženja! Upravni odbor udruženja porodici Išerić izražava duboko iskreno saučešće povodom smrti našeg prijatelja”, saopćeno je iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš.

Kako saznajemo, Išerić je vidio muškarca kako se guši u moru te je odmah priskočio u pomoć. Spasio ga je, ali je on nažalost preminuo. Detalji nisu poznati.

Iza Išerića su ostali supruga i dva sina. Datum dženaze će biti objavljen naknadno.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...