Na adresu USKinfo.ba stigla je obavijest o mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa. Obavijest prenosimo u cjelosti.

Obavijest o mjerama u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa

Općina Bosanska Krupa uvodi privremene mjere u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, a koje uključuju ograničeno kretanje građana u prostorijama Općine:

• Kretanje građana/stranaka ograničava se samo na prostor Šalter sale i Centra za dozvole.
• Rad Šalter sale i Centra za dozvole se skraćuje i to od 08,00 do 12,00 sati.
• Mole se građani da u Općinu Bosanska Krupa dolaze samo u hitnim i neodložnim situacijama jer će se maksimalno ograničiti broj stranaka koje mogu istovremeno boraviti u Šalter sali.
• Na ulazu u zgradu bit će postavljen sto sa dezinfikacionim sredstvom i svima će prije ulaska biti naložena dezinfekcija ruku.
• Uposlenici u Šalter sali, Centru za dozvole i info pultu će raditi sa zaštitnim maskama i rukavicama.
• Općina Bosanska Krupa tokom trajanja privremene mjere neće dozvoliti vjenčanja parova u većim grupama. Vjenčanja će se i to u službenoj prostoriji do daljnjeg moći obavljati samo u prisustvu svjedoka i matičara. Izlazak matičara u hotele, restorane ili druge lokacije gdje su planirane svadbe i okupljanje većeg broja ljudi do daljnjeg se neće moći ugovoriti.
• Upozoravaju se građani i uposlenici Općine Bosanska Krupa da ne dolaze u prostorije Općine ukoliko imaju povišenu temperaturu, kašlju ili ukazuju na neke druge simptome koji mogu biti u vezi sa koronavirusom.
• Apeluje se na sve osobe koje dolaze iz rizičnih zemalja, a kojima je određena samoizolacija da poštuju upute nadležnih organa, jer je to odgovoran odnos prema društvu i porodici.
• Mole se građani da poštuju naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike USK, a koje se odnose na:
Preporuka svim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima na području općine Bosanska Krupa dok traje obustava nastave da izbjegavaju nepotrebno kretanje i zadržavanje na mjestima javnog okupljanja , kao što su: kafići, teretane, igraonice, nargila barovi/kafei, kladionice i drugo. Za provođenje ove preporuke za maloljetne učenike odgovorni su roditelji, a za punoljetnje učenike i studente vrijedi lična odgovornost.
• Izbjegavajte masovna okupljanja bez ikakve potrebe, budimo odgovorni, zaštitimo sebe i okolinu u kojoj živimo.

Mole se građani za razumijevanje i poštovanje privremenih mjera koje Općina Bosanska Krupa provodi u interesu građana, te u cilju zaštite svojih uposlenika.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Izvor: USKinfo.ba
Foto: USKinfo.ba