Baš kao i u drugiim općinama i gradovima USK-a, testiranje na koronavirus u bosanskokrupskom Domu zdravlja je otežano, zbog izrazito malog broja odobrenih testova.
Bosanska Krupa, 6. novembra– Dom zdravlja u Bosanskoj Krupi u sličnoj je situaciji kao i ostale zdravstvene ustanove u USK.

Priliv pacijenta se povećava iz dana u dan, zaštitna oprema troši se u ogromnim količinama, a medicinske sestre i doktori već su na rubu snaga.

Najveći problem predstavljaju svega 3 testa dnevno, koliko ih imaju na raspolaganju. Od toga dva moraju biti dostupna za onkološke pacijente, te one koji idu na liječenja van kantona.

Trenutno je u ovoj općini 36 aktivnih slučajeva, koji su povezanih sa 106 bliskih kontakata. Od početka pandemije testirana je ukupno 741 osoba.

Puno je to posla, pogotovo u radiološkoj ambulanti. Iako je hladni program na čekanju, rentgen pluća radi se za veliki broj slučajeva.

Izvor: RTVUSK.BA

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.