Povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH u Bosanskoj Krupi upriličena je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Uz ovaj prigodan i svečarski trenutak i intoniranje himne Bosne i Hercegovine prisutnim vijećnicima i građanima biranim riječima obratili su se predsjedavajući Općinskog vijeća Đemal Elezović, te općinski načelnik Almin Halitović.

Uz njihova obraćanja u protokolu sjednice pročitan je i referat o historijskim okolnostima i činjenicama koje su vezane za I. zasjedanje ZAVNOBIH-a i kontinuitet državnosti BiH koja je zanovljena prije 78 godina, a što je činjenični temelj nezavisne, moderne i međunarodno priznate BiH.

Dan državnosti obilježen je i u općini Bosanska Krupa. Prigodnim referatom o jednom od najznačajnijih datuma u modernoj historiji BIH, na svečanoj sjednici OV, obratili su se predsjedavajući Vijeća i načelnik općine. Složili su se da BIH obilježava 25.novembar u najtežim političko-društvenim prilikama u zemlji od prestanka rata. Pozvali su na jedinstvo i hrabrost svih patriota zemlje, ali i na političku i društvenu zrelost u donošenju velikih odluka, na način kako su to učinili i vijećnici ZAVNOBIH-a prije 78 godina u Mrkonjić Gradu

(RTVUSK)