Bosanska Krupa: Zbog neimaštine i užasnih uslova života Husnija se bacio s mosta u nabujalu Unu

kvaka.ba

U podnevnim satim 29. januara sa „Mosta žrtava genocida u Srebrenicu“ koji se nalazi u centru Bosanske Krupe u nabujalu Unu skočio je, u tom trenutku, nepoznati muškarac nižeg rasta koji je brzo nestao u brzacima rijeke.

Prema riječima portparola MUP-a USK, Ale Šiljdedića, prema opisu očevidaca, s velikom vjerovatnoćom može reći da se radi o Halkić Husniji iz Bosanske Krupe

“Riječ je o licu koje je beskućnik i u posljednje vrijeme se odalo skitnji, a o motivima ovog događaja u ovome trenutku se ništa ne može reći”, kazao je Šiljdedić za portal Kvaka.ba

U protekla dva dana pretraživano je korito Une nizvodno od Bosanske Krupe, a tražili su ga pripadnici Jedinice za podršku MUP-a USK i ronioci Kluba sportova na vodi „Kormoran“ iz Bosanske Krupe koji imaju ugovor sa Općinom Bosanska Krupa za spašavanje i traženje nestalih na vodi i pod vodom. U pretragu vodotoka dobrovoljno su se ulključili i pripadnici DVD“Bosanska Krupa”.

Potraga za nestalim danas je prekinuta do trenutka kada se stvore bolji hidrološki uslovi jer je rijeka Una još uvijek u porastu, a šanse da je nestali Husnija Halkić živ poslije 48 sati u vodi su minimalne,piše Kvaka.

Husnija Halkić već duže vrijeme živio je kao beskućnik u napuštenim objektima propalih privrednih kolektiva u ovom gradu. Svi pokušaji da se smjesti u odgovarajuću ustanovu ostali su bez rezultata jer je Husnija bio izuzetno inteligentan i uvijek je nalazio način da se ponovo vrati u Bosansku Krupu. Živio je od prošenja, a Krupljani su mu često pomagali u garderobi.

Prostorija gdje je Husnija provodio svoje vrijeme nije dostojna ni životinje, a kamoli čovjeka.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...