Bosanski Petrovac: Podzemne vode uzrokovale poplave (VIDEO)


Opštini Bosanski Petrovac majske poplave 2014. godine su uzrokovale štetu preko 250 hiljada KM. Uzročnik poplave u opštini koja nema vodotok, bile su podzemne vode koje su za kratak vremenski period naškodile stanovništvu Bosanskog Petrovca.

Kuća Mileve Lončar jedna je od dvije kuće koje su pretrpjele veliku štetu. Voda se na nivou od 2 metra zadržala 10 dana. Komšije su im prve pritekle u pomoć i kod njih je našla i utočište. Ovaj i druge primjere pogledajte u video prilogu.Prilog je za potrebe projekta Mreža BRANA pripremilo Udruženje ‘Prijatelji Srebrenice’ uz podršku INFOHOUSE-a. Prilog je do sada emitovan na medijima širom BiH.

Mrežu BRANA čine 23 organizacije, među kojima je i Udruženje ABC Bihać, koje je vršilo prikupljanje i obradu informacija o utrošku sredstava namijenjenih za sanaciju od poplava za Unsko-sanski kanton.

Prilog je za potrebe projekta Mreža BRANA pripremilo Udruženje ‘Prijatelji Srebrenice’ uz podršku INFOHOUSE-a. Prilog je do sada emitovan na medijima širom BiH.

Mrežu BRANA čine 23 organizacije, među kojima je i Udruženje ABC Bihać, koje je vršilo prikupljanje i obradu informacija o utrošku sredstava namijenjenih za sanaciju od poplava za Unsko-sanski kanton.

VIDEO PRILOG: PODZEMNE VODE UZROKOVALE VELIKE ŠTETE BOSANSKOM PETROVCUOpštini Bosanski Petrovac majske poplave 2014. godine su uzrokovale štetu preko 250 hiljada KM. Uzročnik poplave u opštini koja nema vodotok, bile su podzemne vode koje su za kratak vremenski period naškodile stanovništvu Bosanskog Petrovca. Kuća Mileve Lončar jedna je od dvije kuće koje su pretrpjele veliku štetu. Voda se na nivou od 2 metra zadržala 10 dana. Komšije su im prve pritekle u pomoć i kod njih je našla i utočište. Ovu i druge primjere pogledajte u našem posljednjem video prilogu o radu Mreže ‘BRANA’. Prilog je za potrebe projekta pripremilo Udruženje ‘Prijatelji Srebrenice’ uz podršku INFOHOUSE-a. Prilog je do sada emitovan na medijima širom BiH: BHT- emisija ‘BH. danas’, RTRS – emisije ‘Dnevnik 1’ i ‘Srpska danas’, BH Radiju 1 – emisija ‘Danas’, emisije ‘Ritam regije’ koja se emituje na Hayat TV, RTV Vogošća, RTV TK, TVSA, TV BEHAR, TV BOSTEL, TV PRIMA Bajina Bašta te emisiji ‘Dobar dan, regijo’ na radiju Prijatelji Srebrenice.

Posted by Mreža BRANA on Wednesday, February 17, 2016

//Brana.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...