Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“, počinjenog dana 11.03.2017.godine, na štetu benzinske pumpe „ Energopetrol“ u Bosanskom Petrovcu, kada je grupa navijača nogometnog kluba „ Velež“ iz Mostara, prilikom povratka sa utakmice, otuđila određenu količinu prehrambeni proizvoda, policijski službenici PS Bosanski Petrovac poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji te došli do saznanja o licima koja su počinila ovo krivično djelo.

Dana 25.08.2108.godine, prilikom održavanja nogometne utakmice Jedinstvo-Velež, policijski službenici izvršili su kontrolu vozila i lica i tom prilikom identifikovala tri lica koja su počinila navedeno krivično djelo. Radi se o licu B.T. rođen 1998.godine nastanjen u Mostaru, O.A.rođen 1992.godine nastanjen u Čapljini i licu S.A.rođen 1993.godine, nastanjen u Mostaru i nad kojima su istražitelji OKP PS Bosanski Petrovac zaveli kriminalističku obradu i koji su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela.

Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu USK-a , protiv B.T (1998) , O.A.(1992) i S.A.(1993) bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 286. KZ F BiH „Krađa“