S današnje sjednice T. Saletović
Bošković: Protivimo se gradnji centra na području koje obitavaju Hrvati katolici

Autor: M. R. S.

Žestoke reakcije u Parlamentu FBiH tokom sjednice o migrantskoj krizi u USK izazvala je diskusija Mladena Boškovića, šefa Kluba zastupnika HDZ BiH – HNS, koji je kazao da će se usprotiviti ukoliko se imigracioni centar planira napraviti na području “koje obitavaju Hrvati katolici”.  

– Bihać se želi riješiti imigracionih centara, ako sam dobro razumio. Želi napraviti centar izvan Bihaća. Koje je to područje i tko tu živi? Dobili smo dopis od ljudi iz toga područja koje uglavnom naseljavaju Hrvati, oni koji su još uvijek ostali u USK. Oni ne mogu utjecati na gradsku ni županijsku vlast da se čuje njihov glas, Ovo je njihov glas, preko glasa zastupnika HDZ-HNS, da se vodi računa da migrancijski centar ne dođe na prostor koga obitavaju Hrvati katolici. Mi to nećemo prihvatiti, snažno ćemo se suprotstaviti, kako to dopušta Ustav i zakoni. Ukoliko je to točno. Odmah ćemo imati još jedan problem više – rekao je Bošković.

Ukazao je i da nije ustavna nadležnost Federacije da ovo pitanje rješava i da treba vlast na svim nivoima.

– Demokratski je da se razgovara, a razgovaramo o poslu koji bi netko drugi trebao da radi. Podržavamo raspravu, ali rješenje krize vidimo na drugačiji način. Ovdje su sve oštrice danas trebale ići ne prema USK, ili ostalim županijama ili FBiH, nego prema vlasti na razini BiH – rekao je Bošković.

Damir Mašić, šef Kluba SDP-ovih poslanika, istakao je da su “gore ugroženi ljudi, nisu Srbi, ni Hrvati ni Bošnjaci, nego ljudi”.

Zastupnik Husein Rošić rekao je da je Bihać poznat kao grad međunacionalne saradnje i suživota, dok je Hamdija Abdić dodoa da Bošković očito ne poznaje teren i da na tom dijelu gdje će biti migrantski centar ima više Bošnjaka nego Hrvata.

(Autor: Avaz)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.