Što je za obične ljude Božić ili, pak, Nova godina, to je za nogometne fanove – Boxing Day. Vjerojatno najradosniji dan u godini i dan kada se loptaju Englezi.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

E pa ti isti Englezi ove godine prvi put u povijesti neće moći gledati nogomet na zemaljskim TV-postajama dok uživaju u onome što je ostalo od božićne purice i pića. Što želimo reći? Nijedna televizija na Otoku nema pravo prenositi utakmice Boxing Daya. A inače ih imaju BT Sport i Sky Sports.

A DOTAD – TRIBINA

Mandžo odbio šeike? Čekat će siječanj jer želi u Premiership

To je pravo za 90 milijuna funti kupio Amazon Prime, pa će, ako misle gledati, primjerice, dvoboje Leicestera i Liverpoola, Chelseaja i Southamptona ili Manchester Uniteda i Newcastlea u devetosatnom maratonu navijači morati – platiti.

Srećom po njih, to je simbolične prirode jer mjesečna pretplata za Amazon Prime stream-platformu košta 8 funti. Ta će tvrtka do 2022. godine po ugovoru imati pravo na Boxing Day, ali i na još neke utakmice u prosincu. Ukupno njih 20. Dakle, za 60 utakmica Amazon je iskeširao, već smo rekli, 90 milijuna funti. Ima se, može se.

2️⃣0️⃣ @PremierLeague matches LIVE 🚨

Exclusive to UK #PrimeVideo members in December! pic.twitter.com/C817DELWNP

— Amazon Prime Video Sport (@primevideosport) October 17, 2019

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr