U splitkom predgrađu Sirobuja u nedjelju su se na blagdan Cvjetnice počeli okupljati vjernici, a na zamolbu policije, koja ih je pri dolasku pred crkvu podsjećala na mjere zaštite od epidemije koronavirusa, oni su se razišli i vratili u svoje domove, potvrdili su u splitskoj policiji. 

Dolazak policije nije se svidio župniku Josipu Delašu, piše Index.hr. 

“Bože, je l’ čuješ, kazni ga na moj zahtjev”, vikao je svećenik ispred crkve na muškaraca koji je, neslužbeno doznajemo, policajac u civilu.

“Bog je ljubav, nije mržnja”, pokušavali su ga smiriti.

Nakon incidenta reagirao je i nadbiskup Marin Barišić. Obavio je razgovor sa župnikom i zatražio ispriku za ovakvo ponašanje.

Delaš je priznao kako je on pozvao vjernike da dođu na misu za blagdan Cvjetnice, jer smatra da i u crkvi ljudi mogu biti raspoređeni na udaljenosti od dva metra kako to propisuju mjere nacionalnog stožera Civilne zaštite.

– Ja sam pozvao vjernike na misu u Crkvu Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sirobuji i uvijek ću pozivati da dođu oni koji mogu – rekao je jučer. 

Najavio je i da će služiti misu na Uskrs.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bože, kazni ga na moj zahtjev / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.