Poznati interpretator tradicionalne bosanske sevdalinke, Božo Vrećo, pridružio se današnjoj prvoj bh. Povorci ponosa u Sarajevu.

Kako je ranije putem društvenih mreža najavio poznati bh. izvođač sevdalinki, vratio se ranije s odmora kako bi prisustvovao povorci u svom voljenom Sarajevu.

– Naravno da sam se vratio zbog svih onih kojima moj život, umjetnost i sloboda življenja jesu oslonac i uzor, pokazatelj da možete sve, da uvijek i bezuslovno slijedite svoj cilj, volite koga vam srce želi i da budete to što jeste – napisao je Vrećo na Facebooku.

Danas se, kako kaže, divno osjeća što je dio povorke.

– Jako sam ponosan što sam danas u Sarajevu i što se Povorka ponosa održava prvi put nadam se da neće bit zadnji. Ovo je prilika za sve nas da izađemo iz tame na svjetlo, da budemo ono što jesmo i da volimo. Ovo je odlična stvar za BiH, ne samo za Sarajevo – kazao je Vrećo.

 

Foto: Avaz

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.