Bračni par iz Feniksa nedavno je doživio prilično neprijatno iznenađenje kada je ispod kreveta u spavaćoj sobi zatekao živu i zdravu teksašku zvečarku.

Američka kompanije zadužena za uklanjanje zmija “Rattlesnake Solutions” dobila je hitan poziv uplašenog para da se obračuna sa otrovnim gmizavcem. Kako navode njihovi stručnjaci, obično kada dobiju slične pozive zateknu u kući noćne zmije, ali ovog puta to nije bio slučaj.

Kako navodi Foks njuz, najveći broj ujeda zmije na američkom jugozapadu upravo otpada na teksašku zvečarku. Srećom, profesionalni hvatači zmija lako su se izborili sa nezvanim gostom i otkrili preplašenom paru kako se zvečarka našla ispod njihovog kreveta. Ispostavilo se da su njih dvoje izašli na terasu da popuše cigaretu, ali su ostavili odškrinuta vrata.

Stručnjak za uklanjanje zmija dodaje i da su incidenti poput ovog relativno rijetki. Od preko 10.000 intervencija koje izvrši njegova kompanija, možda je samo u oko stotinjak slučajeva u kući pronađena zvečarka, a naročito u kuću u kojoj neko živi.

Najbolja zaštita da se nešto slično ne ponovi, kako savjetuju iz kompanije, jeste da vrata budu zatvorena.

https://www.foxnews.com/science/large-western-diamondback-rattlesnake-discovered-under-bed-phoenix

Gepostet von Rattlesnake Solutions am Mittwoch, 30. September 2020

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.