Brat Chiare Pašić koja je ugušila sina jastukom o presudi: Pisat ćemo žalbu!

jutarnji.hr
Na pulskom Županijskom sudu Chiara Pašić (33) danas je nepravomoćno osuđena na 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja zbog ubIstva trogodišnjeg sina Denisa.

Na pulskom Županijskom sudu Chiara Pašić (33) danas je nepravomoćno osuđena na 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja zbog ubIstva trogodišnjeg sina Denisa.

Za ubistvo sina sudilo joj se zajedno s 15-godišnjakinjom koja joj je u zločinu pomagala, no novinari su prilikom izricanja njene kazne morali napustiti sudnicu.

Maloljetna pomagačica dobila je do tri godine u odgojnom zavodu u Požegi. Na vještačenje će morati ići svakih šest mjeseci.

Brat Chiare Pašić je novinarima nakon objavljivanja presude rekao kako su presudu očekivali, ali kako kaznu od 33 godine on nije očekivao.

“Pisat ćemo žalbu, kako zbog visine sankcije, tako i zbog nekih drugih razloga, jer nismo zadovoljni provedenim postupkom i smatramo da su povrijeđeni neki važni dokaznu prijedlozi koje je sud odbio, a koji se tiču krivice”, poručio je i dodao kako misli da je bilo razloga i za drugačiji tok postupka.

“Što se tiče same sankcije mislim da je prestroga s obzirom na sve što nam je poznata”, dodao je.

Glasnogovornica pulskog suda rekla je kako je osuđena maloljetnica upućena u odgojni zavod u Požegu na izvršavanje mjere prije njene pravomoćnosti.

Ugušile ga jastukom, a tijelo zatim bacile u more

Tužiteljstvo je u svom završnom govoru ustvrdilo kako smatra dokazanim da su Pašić i maloljetnica, tada 14-godišnjakinja odbjegla iz Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, 23. maja prošle godine u poslijepodnevnim satima jastukom ugušile Chiarinog sina u stanu u Akvilejskom prilazu, a potom tijelo dječaka odnijele i bacile u more uz obalu bivše kasarne Vallelunga.

Pašić je potom prijavila pulskoj policiji da joj je dijete nestalo dok se igralo u parku kod zgrade u Akvilejskom prilazu.

Premda se policajcima njena priča od početka nije činila uvjerljivom, po Puli je pokrenuta potraga za trogodišnjakom. Istovremeno, policajci su bili uporni s pitanjima te se majka u ranim jutarnjim satima slomila i odvela ih do tijela dječaka na Vallelungi.

Varala Rešida

Podsjećamo, nekoliko mjeseci prije ubistva Chiara iz Velike Kladuše, gdje je živjela s mužem Rešidom Pašićem vratila u Pulu. Kako su svjedočili članovi porodice njenog muža, njihov bračni život ispunjen je bio problemima. Varala je Rešida koji je jednom prilikom zatekao u krevetu s izvjesnim Safetom i tom prilikom pretukao i njega i nju.

 

IZREČENA PRESUDA: Koliko godina zatvora za majku monstruma koja je ubila 3-godišnjeg Denisa iz Velike Kladuše?

Sudsko vijeće Županijskog suda u Puli danas je donijelo presudu 33-godišnjoj Chiari Pašić, koja su 23. svibnja 2017. u stanu u Puli ubila svog trogodišnjeg sinčića, te ga potom bacila u more.

Osuđena je na 33 godine zatvora.

Presudu je podnijela hladnokrvno.

Kako javlja 24sata iščekuje se presuda za njenu 15-godišnju pomagačicu.

U srijedu su, naime, iznesene završne riječi u postupku, a svoje su mišljenje iznijeli i vještaci pa se danas očekuje konačna presuda 33-godišnjkinji, kojoj prijeti i 40 godina zatvorske kazne. Ovisno o onome što su rekli vještaci i procjeni ubrojivosti, majka monstrum mogla bi i umjesto u zatvoru zavšiti na psihijatriji.

Chiaru Pašić tužiteljstvo tereti da je sina, uz pomoć bivše štićenice pulskog Doma za odgoj djece i mladih, ugušila jastukom, a potom kako bi prikrila zločin dječakovo tijelo odvezla do obale i bacila u more.

Nekoliko sati nakon toga prijavila je dječakov nestanak, a potom je sama drugi dan policajce odvela do tijela.

 0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...