BRAT ZENIČANINA OBOLJELOG OD OPASNOG VIRUSA priznao šokantnu stvar: U bolnici u Zenici čekali su 7 dana da ga pošalju u Sarajevo!


Brat Zeničanina oboljelog od opasnog virusa H1N1 (ime poznato redakciji) u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria kazao je da u ovim trenucima iz sarajevskog Univerzitetskog kliničkog centra (UKCS) dobijaju informacije da su šanse da će njegov brat preživjeti 50%…

Vrlo uznemiren brat oboljelog od bolesti poznate i kao “svinjska gripa” kazao je da je tokom proteklih dana pisano i mnogo neistina u vezi cijelog slučaja te da još uvijek nisu pregledani supruga i dijete oboljelog niti njegove kolege.
– Posebno sam ljut na pojedine uposlenike Kantonalne bolnice u Zinici koji su mog brata liječili sedam dana, a tek nakon toga su ga prebacili na UKCS. Tek šesti dan su mu snimili pluća, imao je sve vrijeme izuzetno visoku temperaturu, a nisu ga hospitalizirali. Sedam dana bio je u kontaktu s porodicom, jer bi mu u bolnici dali infuziju i poslali ga kući, s obrazloženjem da je riječ o običnoj gripi – priča ovaj Zeničanin.

On dodaje da je stanje u zeničkoj bolnici katastrofalno i da ne može da vjeruje da su čekali sedam dana da upute pacijenta u Sarajevo.

– Vjerujem da bi ljekari na UKCS već prvi dan shvatili o čemu se radi. Sada se molimo da preživi, a možda se moglo to i spriječiti. Razočaran sam, ljut i zaista nemam riječi za ponašanje pojedinih ljekara u bolnici u Zenici. Čast izuzecima, ali sam zaista jako uznemiren – istakao je brat oboljelog.

Inače, na UKCS kod 10 pacijenata ustanovljen je virus AH1N1, kod dva pacijenta Influenca A te kod jednog pacijenta Influenca B.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...